Lutka pri 'lutki' - Marija Šarapova pri 22 letih že nekaj let velja za eno najprivlačnejših športnic. Foto: Reuters
Lutka pri 'lutki' - Marija Šarapova pri 22 letih že nekaj let velja za eno najprivlačnejših športnic. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Šarapova turnirje vedno 'začini' tudi z modnimi posebnostmi. Kakšno belo oblekico si bo za Wimbledon zamislila tokrat? Foto: EPA
Marija Šarapova
Brez dvoma ena najbolj glamuroznih vrhunskih športnic ta hip. Foto: EPA

Teniška igralka, za katero se je v medijih uveljavilo ime "sibirska lepotica", je v sredo v prestižnem butiku v središču Londona povzročila pravi "živžav", saj je v beli oblekici in rjavih salonarjih reklamirala podjetje Sony Ericsson.

Rusinja je namreč štiri dni pred začetkom teniškega turnirja na travnatih igriščih Wimbledona sodelovala v kampanji, na kateri so predstavili zanimivo pogruntavščino: oblekico, ki se začne svetiti, ko njena lastnica dobi telefonski klic.

Zanimiva ideja je plod ustvarjanja britanske študentke oblikovanja Georgie Davis, ki je sodelovala v natečaju "kako združiti modo in nove tehnologije". Bela oblekica je povezana z bluetoothom prenosnega telefona lastnice in začne svetiti, ko dekle prejme klic. "Oblekica pride še posebej prav v kakšnem nočnem lokalu, kjer je tako hrupno, da je skoraj nemogoče slišati klic," je dejala Daviesova.

Počivanje je bilo prava muka
Šarapova se je ob tem le potrpežljivo nastavljala fotografskim bliskavicam, na novinarska vprašanja glede pričakovanj na Wimbledonu, na katerem bo 24. nosilka, pa ni želela odgovoriti. Trikratna zmagovalka turnirja za grand slam pa je privolila v pogovor za britanski tabloid Sun, v katerem se je razgovorila o devetih mesecih, ki jih je zaradi poškodbe rame morala preživeti zunaj teniških igrišč.

Žreb Wimbledona si lahko ogledate tukaj.

Priznala je, da so je mirovanje večkrat dolgočasilo in spravljalo v obup. In medtem je veliko časa preživela za štedilnikom ali se potopila v sanjski svet knjig. "Babica me je naučila veliko tradicionalnih ruskih jedi, kot so cmoki z različnimi nadevi in boršč, ta je še posebej zahteven. Ko nisem kuhala, pa sem brala, na mesec sem tako "obdelala" vsaj pet knjig, predvsem kriminalnih romanov."

Med slavnimi nima prijateljev
Dodala je tudi, da se je v tem času povsem oddaljila od sveta blišča, slavnih in bogatih. "V težkih časih ugotoviš, kdo so tvoji pravi prijatelji. Moja resnična prijatelja sta trener, ki je z menoj že od otroštva, in menedžer. Nimam prijateljev, ki so igralci, priznani pevci ali kakšne druge zvezde. Moji dobri znanci so povsem običajni ljudje, ki se ne pojavljajo v medijih in obiskujejo fakultete in na njih se vedno lahko zanesem. Sicer pa, koliko prijateljev sploh človek potebuje? Po neprestanih selitvah iz turnirja na turnir si želim le priti domov, kupiti začimbe in nekaj dobrega skuhati," se je Šarapova, ki ji nekateri očitajo vzvišenost, predstavila kot skromno dekle, ki stoji trdno na tleh.