Boy George neomajno vztraja v svojem lastnem modnem svetu. Foto: Reuters
Boy George neomajno vztraja v svojem lastnem modnem svetu. Foto: Reuters

Boy George sodi med najvplivnejše popglasbene in modne ikone prejšnjega stoletja. Skupaj s svojimi glam-rock vrstniki, kot sta bila David Bowie in Marc Bolan, je ustvaril svoj lastni in prepoznavni glasbeni in modni slog.

Največji uspeh je doživel kot pevec skupine Culture club, s katero je na primer posnel svetovni uspešnici Karma chameleon in Do you really want to hurt me. Po razhodu skupine leta 1986 se je osredotočil predvsem na solokariero, od leta 2014 pa skupina znova redno ustvarja skupaj.

Svetovno slavo je dosegel kot pevec skupine Culture club. Foto: Reuters
Svetovno slavo je dosegel kot pevec skupine Culture club. Foto: Reuters

Pevec, čigar pravo ime je George Alan O'Dowd, je ob svojem bližajočem se jubileju za Reuters povedal, da se "ob tem času v svojem življenju počutim izjemno svobodno. Nisem popolnoma prepričan, ali je to stvar starosti ali drugih zadev. Zdi se mi, da dokler te stvari zanimajo, ostaneš tudi zanimiv. Nikoli pa ne boš zanimiv vsem, ampak to je njihova izguba."

V pogovoru je tudi potrdil načrt za izdajo nove glasbe ob jubileju, a natančnega načrta za to nima. "Včasih glasbo izdamo pred videom, včasih skupaj. Jaz delam na vsem ustvarjalnem materialu za naše projekte in tokrat bomo vse skupaj izvedli v zelo gverilskem slogu. Ne promoviramo ničesar, ne bomo vam povedali, kdaj bo glasba izšla. Samo enkrat se bo pojavila in bo na voljo za poslušanje in uživanje.

V delu je tudi biografski film o njegovem življenju, za katerega pa bo igralca izbral kar pevec sam. "Seveda si zelo želim, da bi bil nekdo drug jaz, saj vsi na neki način igramo neko vlogo. To posebno velja za nas ustvarjalce. Ustvarimo se iz kartona in nato okrasimo. Svoje življenje pa preživimo s tem, da drugim ljudem razlagamo našo fiktivno podobo." Čeprav se še ne počuti starega, tudi pri 60, se mu zdi zdaj pravi čas za retrospektivo o svojem življenju, ki bi jo opravil s filmom.