Rishi Sunak je snemal video za Instagram, na posnetku pa se vidi, da ni pripet z varnostnim pasom. Foto: Reuters
Rishi Sunak je snemal video za Instagram, na posnetku pa se vidi, da ni pripet z varnostnim pasom. Foto: Reuters

Predstavnik Downing Streeta je sporočil, da bo premier "seveda plačal" globo. "Premier povsem sprejema, da je storil napako," je povedal tiskovni predstavnik.

Predtem je v četrtek dejal, da se je Sunak opravičil, ker je "v hipu napak presodil", ko je na severu Anglije snemal video za Instagram.

Ob tem je javnost pozval, naj se vestno pripenjajo z varnostnim pasom.

"Verjetno veste, da na družbenih omrežjih kroži video, na katerem človek na sovoznikovem sedežu v vozečem avtomobilu ni pripet z varnostnim pasom," je sporočila policija grofije Lancashire. "Ko smo zadevo preverili, smo danes 42-letnemu moškemu iz Londona izdali globo."

V Veliki Britaniji kazen znaša do 500 funtov, če nisi pripet z varnostnim pasom, ko je ta na voljo. Če ima človek status izjeme, zanj veljajo drugačna pravila.

To je že drugič, da je policija izrekla kazen Sunaku v času, ko ta zaseda javni položaj. Avgusta lani je policija Sunaka, takrat še finančnega ministra, in nekdanjega premierja Borisa Johnsona oglobila zaradi zabav v vladnih prostorih v času pandemičnega lockdowna oz. zaprtja.