Britney se je odločila, da bo spet javno obračunala z ljudmi, ki naj bi jo izkoriščali. Foto: AP
Britney se je odločila, da bo spet javno obračunala z ljudmi, ki naj bi jo izkoriščali. Foto: AP

Britney Spears je očitno na misiji, da obračuna z vsemi, ki jo ob njenem živčnem in duševnem zlomu niso podprli. V objavi na Instagramu je svojim oboževalcem razkrila, da se ji je v sanjah prikazal Jezus in ji razkril, da so jo njeni bližnji izkoriščali.

"Dejal mi je: Dragi otrok, tvoja mama je imela ravno v času tvojih največjih težav predstavitev svoje knjige. Za kaj? Za SLAVO in POZORNOST!" je zapisala v objavi v kateri je poleg svoje mame omenila tudi knjižno izdajo svoje sestre in jo obtožila enakega dobičkarstva z izkoriščanjem njenih težav.

Najbolj pa je med oboževalci odjeknila tretja obtožba pevke, v kateri je prvi album svojega nekdanjega fanta Justina Timberlaka označila za enako izkoriščevalskega. Pevca sta se dramatično razšla leta 2002 in Justin je na svoj album vključil tudi več pesmi o svoji propadli zvezi z Britney.

Člani gibanja #FreeBritney so se dolgo bojevali za pevkine pravice in jo podpirajo pri njenem iskanju pravice. Foto: Reuters
Člani gibanja #FreeBritney so se dolgo bojevali za pevkine pravice in jo podpirajo pri njenem iskanju pravice. Foto: Reuters

Takrat je v javnosti krožilo veliko govoric o tem, da naj bi ga Britney prevarala, kar sama še vedno zanika. Kot pravi, je Justin takrat te govorice izkoristil in podžigal, da je pomagal svoji lastni karieri in promoviral svoj album, kot album pesmi njegovega zlomljenega srca.

Justin in Britney sta bila sicer par tri leta, spoznala pa sta se na snemanju The Mickey Mouse Club. Za časa svoje romance sta bila med najbolj priljubljenimi pari hollywooda in ameriške glasbene scene

Sestrski spor

Na sestrino kritiko se je v preteklosti že odzvala tudi Jamie Lynn, ki je na družbenem omrežju Instagram objavila daljši zapis, v katerem pa je podvomila o resničnosti sestrinih izjav. "To, da se pogovori in sporočila, ki jih imava zasebno, ne ujemajo s tem, kar objaviš na družbenih omrežjih, je postalo utrujajoče," je zapisala in dodala, da se zaveda, da Britney prestaja težke čase, a mora pri tem pomisliti tudi nase.

Neresničnost stvari, ki jih je izrekla njena sestra, naj bi želela poudariti zato, ker svoji hčerki vedno težje pojasni, zakaj družina, kot rezultat tetinih obtoževalnih objav, še vedno prejema grožnje s smrtjo. "Vemo, da če bi to hotela, bi lahko povedala resnico in vse končala v eni sekundi," je še priznala Jamie Lynn, ki je poudarila, da je sestri vedno stala ob strani in jo podpirala, nikoli pa naj ne bi nadzorovala njenih finančnih sredstev in bila del skrbništva. Po letih molčanja naj bi spoznala, da bo morala stvari povedati sama, če želi zaščititi sebe in svojo družino.

Sestri sta si v preteklosti že večkrat skočili v lase. Foto: AP
Sestri sta si v preteklosti že večkrat skočili v lase. Foto: AP

Tako je zanikala, da celotna knjiga govori o Britney in da se je okoristila z njeno slavo. "Ne morem pomagati, da sem bila tudi jaz rojena kot Spears in da nekatere moje izkušnje vključujejo mojo sestro," je napisala in poudarila, da je že od nekdaj trdo delala, svojo kariero pa zgradila, čeprav je mlajša sestrica. "Nočem drame, svojo resnico govorim zato, da ozdravim svoje travme, to poglavje končam in grem naprej. Želim si, da bi moja sestra lahko naredila enako," je še sporočila Jamie Lynn in na koncu poudarila, da bo starejšo sestro, ki ji želi vse dobro, vedno imela rada in ji bo stala ob strani. "Čas je, da se nezdravi kaos, ki je dolgo nadziral moje življenje, konča."