"Moj oče je morda pred 13 leti začel postopek skrbništva, toda ljudje ne vedo, da je moja mama tista, ki ga je nagovorila k temu. Nikoli ne bom dobila teh let nazaj, na skrivaj mi je uničila življenje," je zapisala Britney Spears na Instagramu.

Objavo je sicer pozneje izbrisala, a Page Six je delil zapis naprej. Nadaljevala je: "Točno veš, kaj si naredila. Moj oče ni dovolj pameten, da bi kdaj pomislil na skrbništvo, a nocoj se bom nasmehnila, saj vem, da je pred mano novo življenje."

Britney je okrivila tudi nekdanjega menedžerja Louja Taylorja, saj naj bi sodeloval pri nadzoru njenega življenja.

Jamie Spears je od leta 2008 upravljal hčerine zasebne in poslovne zadeve. Po letih molka je pevka junija končno delila svoj pogled v 23-minutni izjavi na višjem sodišču v Los Angelesu. Povedala je, da so skrbništvo zlorabili, da so jo tudi omamili, pa tudi prisilili k nastopanju in ji prepovedali, da bi imela otroke.

"Želim si samo svoje življenje nazaj," je po telefonu povedala sodnici Brendi Penny, ki je septembra pevkinega očeta dokončno odstranila kot zakonitega zastopnika in upravnika premoženja svoje hčere.

Primer se bo 12. novembra nadaljeval na sodišču, piše britanski BBC. Pevkin odvetnik Mathew Rosengart je za Yahoo pred časom povedal, da pričakuje, da se bo skrbništvo nad pevkinim življenjem končalo v najboljšem primeru na sredini novembra. "Ogromno dela smo vložili v ta zahtevni primer. Prepričan sem, da se bo zgodba končala z najboljšim izidom za Britney, to je s koncem skrbništva."

A pravna bitka se bo verjetno nadaljevala, saj Britney očeta obtožuje finančne zlorabe in okoriščanja z njenim premoženjem.