"Ne morem verjeti, da nas ločijo manj kot trije meseci od srečanja z najinim najljubšim človeškim bitjem," je par napisal pod fotografijo, na kateri je videti posnetek ultrazvoka.

Vesela novica prihaja po težkem obdobju, ki ga je par preživel. 33-letna košarkarica je namreč leta 2022 skoraj 300 dni preživela v zaporu v Rusiji.

Življenje in kariera dvakratne dobitnice zlate olimpijske medalje sta se namreč nenadoma ustavila februarja 2022, ko so jo aretirali na moskovskem letališču. Pri sebi je imela elektronsko cigareto s kartušo, ki je vsebovala hašiševo olje. Šlo je za izdelek, ki je v Rusiji prepovedan, tudi če gre za medicinsko uporabo.

Košarkarica je takrat igrala za ruski klub iz Jekaterinburga, ki jo je najel zunaj sezone v ženski ameriški Ligi WNBA, kar je sicer bila takrat običajna praksa. Avgusta je bila obsojena na devet let zapora in nato, potem ko je bila njena pritožba zavrnjena, novembra premeščena v kazensko kolonijo v osrednji Rusiji. Domov se je vrnila decembra, ko so jo po dogovoru Moskve in Washingtona zamenjali za ruskega trgovca z orožjem Viktorja Buta, ki je bil zaprt v ZDA.

Njeno pridržanje je v ospredje postavilo slabo plačilo košarkaric v Ligi WNBA, zaradi česar so se mnoge zunaj sezone odpravile v tujino, da bi povečale prihodke.

Leta 2023 je Griner v povprečju dosegla 17,5 točke, 6,3 skoka in 2,2 podaje, medtem ko je bila druga v ligi po odstotku metov iz igre (56,0 %) in tretja po številu blokad (1,6). Tretja je tudi na večnem seznamu blokad v Ligi WNBA.

Griner vstopa v enajsto sezono Lige WNBA, na začetku tega meseca je znova podpisala pogodbo z ekipo Phoenix Mercury.

Brittney Griner z ženo Cherelle. Foto: EPA
Brittney Griner z ženo Cherelle. Foto: EPA