Turneja naj bi se 12. junija nadaljevala v Madridu. Foto: AP
Turneja naj bi se 12. junija nadaljevala v Madridu. Foto: AP

Trenutno se po Evropi Bruce Springsteen s skupino E Street Band potika v okviru koncertne turneje. Glasbenik pa je konec tedna v zadnjem trenutku preložil nastop v francoskem mestu Marseille.

Krive naj bi bile težave z glasom, zaradi katerih so mu zdravniki po pregledih in posvetih svetovali počitek. S tem so mu prepovedali nastopanje za vsaj prihodnjih deset dni, je bilo zapisano na družbenih omrežjih rockerja.

To pomeni, da je poleg Marseilla 74-letnik, ki trenutno že okreva, preložil še vsaj tri evropske nastope. Nastradali so tudi tisti, ki so načrtovali obisk koncerta v Pragi 28. maja, enako velja za navdušence, ki so se 1. in 3. junija nameravali zbrati na milanskem stadionu San Siro.

"Novi datumi bodo objavljeni v kratkem. Tisti, ki želijo vračilo denarja, ga bodo lahko dobili na prvotnem mestu nakupa," je še navedeno v uradni izjavi, poroča Rolling Stone.

Po Milanu imajo nastopajoči načrtovan tedenski premor, oboževalci pa upajo, da si bo v tem času pevec opomogel. Turneja naj bi se 12. junija nadaljevala v Madridu.

Turneja se je začela februarja lani, a je bila polna izzivov. Že na začetku so nastopajoči zboleli za covidom 19. Septembra so koncertiranje popolnoma ustavili in ga prestavili na to leto, saj se je Springsteen boril s čiri. Etapa leta 2024 je do zdaj sicer potekala brez težav.