Foto: EPA
Foto: EPA

"Z Bruceovimi neverjetnimi podporniki smo kot družina želeli deliti, da naš ljubljeni Bruce doživlja nekaj zdravstvenih težav in mu je bila pred kratkim diagnosticirana afazija, kar vpliva na njegove kognitivne sposobnosti. Zaradi tega se Bruce po tehtnem premisleku umika iz igralstva – kariere, ki mu je tako veliko pomenila," je zapisala družina 67-letnega igralca.

Afazija je stanje, ki odvzame sposobnost komuniciranja. Lahko vpliva na sposobnost govora, pisanja in razumevanja jezika, tako ustnega kot pisnega, je ameriški People delil pojasnilo klinike Mayo. Stanje se običajno pojavi nenadoma po možganski kapi ali poškodbi glave. Lahko pa se pojavi tudi postopoma zaradi počasi rastočega možganskega tumorja ali bolezni, ki povzroča progresivno, trajno poškodbo.

Bruceova družina je nadaljevala zapis, da preživljajo težko obdobje. "Premikamo se skozi to kot močna družina, želeli smo seznaniti njegove oboževalce, ker vemo, koliko vam pomeni, tako kot vi njemu. Kot vedno pravi Bruce: 'Živite!' Skupaj nameravamo narediti prav to," je sklenila zapis družina Willis, ki vključuje igralčeve hčerke Rumer Willis, Scout Willis, Tallulah Willis, Mabel Willis in Evelyn Willis ter Bruceovo zdajšnjo ženo Emme Heming Willis in nekdanjo ženo, igralko Demi Moore.

Igralčeva hollywoodska kariera traja več desetletij, znan je kot junak akcijskih filmov, kot je filmska franšiza Umri pokončno, in po filmu Armageddon. Ostal bo v spominu po nastopih v ikoničnih filmih, kot so Šund, Peti element, Šesti čut, Mesto greha ...

Prejel je številna priznanja, vključno z zlatim globusom in dvema emmyjema. Letos bo izšlo več njegovih filmov.