Bryan Adams. Foto: Reuters
Bryan Adams. Foto: Reuters

Med drugim je na družbenem omrežju Instagram zapisal, da je zaradi nekaterih jedcev netopirjev in prodajanja živali na tržnicah zdaj celoten svet na čakanju.

Številni so komentarje glasbenika, ki bi sicer zdaj moral biti na turneji in ravno v tem tednu nastopiti v Londonu, označili za protiazijske ali protikitajske, na njegovo stran pa so se postavile nekatere skupine, ki se bojujejo za pravice živali.

Po objavi je njegove komentarje ostro kritizirala Amy Go, predsednica kitajsko-kanadske službe za socialne pravice. "To je neverjetno neodgovorno in predvsem grozno rasistično," je dejala za CBS. "Ljudje se zgledujejo po javnih osebah in številni v njem vidijo vzornika."

Po njenih besedah bodo glasbenikovi komentarji močno povečali sovraštvo do Kitajske in Kitajcev.

Sporoča, naj ljudje postanejo vegani

Adams je svoje komentarje objavil ravno na dan, ko bi se moralo začeti njegovo tridnevno gostovanje v londonskem Albert Hallu. "Nocoj bi moral biti začetek mojih koncertov, a je zaradi nekaterih jedcev netopirjev in živalskih tržnic zdaj celoten svet na čakanju, da sploh ne začnemo govoriti o tem, da je tisoče ljudi trpelo ali umrlo zaradi tega virusa," je zapisal.

Poudaril je, da je njegovo glavno sporočilo to, da naj ljudje postanejo vegani.

Številni so glasbenika zaradi izjave močno kritizirali, v bran pa mu je med drugim stopila Peta. "Zaradi tega je ključno, da zdaj vsi postanemo vegani – da se prepreči naslednja pandemija," so med drugim zapisali v komentarju pod njegovo objavo. "Na nas je, da ustvarimo prijaznejše in bolj zdravo okolje za vse vrste."

Glasbenik bi sicer moral letos med drugim koncertirati z zasedbo Bon Jovi.