Cardi B je sicer poudarila, da bi se pred kandidaturo za kongres za nekaj let vrnila v šolo. Foto: Reuters
Cardi B je sicer poudarila, da bi se pred kandidaturo za kongres za nekaj let vrnila v šolo. Foto: Reuters

"Zdi se mi, da bi šla rada v politiko. Vlado imam res rada, čeprav se z njimi ne strinjam," je zapisala na družbenem omrežju Twitter.

27-letnica je poudarila, da se je njen politični interes intenzivneje pojavil po ogledu dokumentarnih filmov o vojni. Želi si, da bi bilo v Američanih skritega več patriotizma. "Ne glede na to, koliko orožja ima država, vseeno potrebuje ljudi. Kako lahko pogleduješ proti začetku vojne, če naši državi tako močno primanjkuje patriotizma? Zelo redko vidim ljudi, ki rečejo, da so izjemno ponosni Američani," je zapisala.

Sicer je priznala, da prehod na drugačno poklicno pot ne bi bil čisto preprost, oboževalcem pa je zagotovila, da bi se pred kandidaturo intenzivno posvetila izobraževanju. "Če se vrnem v šolo in se za nekaj časa resnično osredotočim na to, sem lahko del kongresa. Imam veliko dobrih idej, potrebujem samo nekaj let šolanja in lahko bom udarila po mizi."

Dodala je še, da bo ob drugi priložnosti posnela še dodaten video, v katerem bo delila več informacij o svojih namerah v povezavi s kongresom, še poroča People.

Glasbenica je pred časom že dvignila nekaj prahu v povezavi s svojimi političnimi komentarji, med drugim s kritikami Donalda Trumpa.

Leta 2019 pa je bila na tapeti tudi zaradi članstva v tolpi The Bloods – sprva je zanikala članstvo v zloglasni tolpi Nine Trey, potem ko jo je tega na sodišču obtožil njen raperski kolega Tekashi 6ix9ine. Raperka, ki si je nekoč denar služila kot striptizeta, je takrat povezavo z Nine Trey zanikala, priznala pa je, da je pripadala omenjeni losangeleški tolpi The Bloods. Dodala je, da ko si enkrat član tolpe, je v resnici nikoli ne zapustiš.