Prvič v novejši zgodovini Francije je kateri izmed francoskih predsednikov v svojem mandatu postal oče. Foto: EPA
Prvič v novejši zgodovini Francije je kateri izmed francoskih predsednikov v svojem mandatu postal oče. Foto: EPA
Klinika
Pariška klinika La Muette oziroma vhod v njo je postal pravo zbirališče radovednežev. Foto: EPA


Pred kliniko se je zbrala množica fotografov in radovednežev. Popoldne je na močno zastraženo kliniko La Muette prispel tudi Sarkozy, a le za okoli 20 minut, saj se mu je mudilo v Frankfurt po državniških poslih. Francoski mediji poročajo, da je nekdanja manekenka rodila okoli 20. ure po krajevnem času, predsednikov urad in klinika pa novice še nista potrdila.

Rojstvo prvega skupnega otroka 56-letnega predsednika in 43-letne Carle Bruni so pričakovali že na začetku meseca. Raziskovalci javnega mnenja že nekaj časa trdijo, da bi rojstvo otroka na Sarkozyjevo podobo lahko imelo le blago pozitiven in predvsem kratkoročen učinek. Spomnimo: do predsedniške kampanje Francijo namreč loči le še sedem mesecev.

Po poročanju francoske televizije BFM je predsedniški par najel celotno zgornje nadstropje klinike, ki stoji v 16. pariškem okrožju. Iz Elizejske palače so sporočili, da o rojstvu ne bodo podali uradne izjave, saj je to izključno zasebna zadeva Nicolasa Sarkozyja in njegove žene. Brunijeva je napovedala, da fotografij svojega otroka ne bo pokazala javnosti, češ da je "izpostavljenost javnemu življenju odločitev za odrasle".

Predsedniški par je poročen od leta 2008. Sarkozy ima že tri sinove iz prejšnjih dveh zakonov, Brunijeva pa ima sina iz prejšnjega razmerja.

Sarkozyjev prihod v porodnišnico in njegov poznejši odhod pa so posneli tudi fotografski objektivi.