Po odhodu Shannen Doherty iz serije se je kot tretja članica sester Halliwell pridružila Rose McGowan (desno) kot njihova polsestra Paige Matthews. Foto: IMDb
Po odhodu Shannen Doherty iz serije se je kot tretja članica sester Halliwell pridružila Rose McGowan (desno) kot njihova polsestra Paige Matthews. Foto: IMDb
Ni še jasno, ali bo v novih Čarovnicah nastopila tudi katera od igralk iz izvirne zasedbe. Na sliki Rose McGowan, danes prvoborka gibanja proti spolnim zlorabam v Hollywoodu. Foto: Reuters

Bo pa nadaljevanje priljubljene TV-serije (1998-2006) o treh sestrah čarovnicah iz San Francisca imelo malce progresivnejši in aktualnejši ton, poroča Entertainment Weekly.

"Ta neustrašna, duhovita, feministična oživitev izvirne serije se osredotoča na tri sestre v univerzitetnem mestu, ki odkrijejo, da so čarovnice," se bere uraden CW-jev opis nove inkarnacije Čarovnic. "Med izganjanjem nadnaravnih demonov, sesuvanjem patriarhije in vzdrževanjem družinskih vezi se delo čarovnice nikoli ne neha."

Nova različica Čarovnic bo postavljena v sodobni čas, čeprav so pri CW-ju najprej nameravali posneti predzgodbo WB-jeve izvirne serije, ki bi bila postavljena v 70. leta. Ta načrt so zdaj popolnoma opustili.

S postavitvijo nadaljevanja Čarovnic v sodobni čas pa se tudi porajajo vprašanja, ali si lahko obetamo tudi izvirno igralsko zasedbo - ali pa vsaj gostujoče vloge Shannen Doherty, Alysse Milano, Holly Marie Combs in Rose McGowan, ki so igrale v izvirniku.

Kritike na račun nove serije
Če sklepamo po tiradi, ki jo je na Twitterju na račun novih Čarovnic izbruhala 44-letna Combsova, verjetno ne.

"Takole je. Dokler nas ne prosite, da serijo spišete tako, kot jo je Brad Kern (producent izvirne serije, op. a.) vsak teden, niti pomislite ne, da bi se okoristili z našim trdim delom. Čarovnice pripadajo nam štirim, naši bogati ekipi scenaristov in preostalega osebja ter zlatim oboževalcem. In v vašo vednost teh ne boste pretentali z zgolj enako znamko oz. naslovom. Tako da, adijo," je zapisala igralka, ki je v seriji igrala Piper Halliwell.

Sklepamo, da je podobnih misli tudi njena soigralka Rose McGowan. 44-letno McGowanovo, najbolj radikalno borko gibanja #MeToo proti spolnim zlorabam v Hollywoodu, ki je Harveyja Weinsteina obtožila posilstva, sicer trenutno lahko spremljate v dokumentarni seriji Citizen Rose (Državljanka Rose) na E!-ju.

"Feministični" scenarij za nadaljevanje Čarovnic so pri CW-ju zaupali Jessici O’Toole in Amy Rardin.