Blaine je vse obtožbe že zanikal. Foto: Reuters
Blaine je vse obtožbe že zanikal. Foto: Reuters
David Blaine
Nekdanja manekenka je spregovorila o svoji izkušnji s Blainom po vzoru žensk, ki so spregovorile v aferi Harvey Weinstein. Foto: Reuters

Najprej se je oglasila nekdanja manekenka Natasha Prince, ki je Blaina obtožila, da jo je posilil v njenem domu sredi Londona pred več kot desetletjem. Toda čarovnik vztraja, da je šlo v njunem primeru za sporazumni odnos. Nekdanje dekle z naslovnice revije Vogue se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 15 letih in se je pojavila na vsaj 25 naslovnicah revij. Sodelovala je v kampanjah modnih hiš Louis Vuitton, Levi's in Diesel.

Kot je danes 35-letna Princeova dejala za The Daily Beast, sta se z Blainom prvič srečala v nočnem klubu v Knightsbridgeu poleti 2004 in že dan po srečanju jo je povabil v hišo pri prijatelju. "Mislila sem si: 'OK, res sem mu všeč.'" je razlagala. Vabilo je sprejela, toda zadnja stvar, ki ji je ostala v spominu, je, da ni do konca popila svoje pijače.

Le šest dni po njenem pričevanju se je oglasila še ena domnevna Blainova žrtev, in sicer Otočanka, ki trdi, da jo je Blaine zlorabil leta 1997 v New Yorku.

"Moja stranka vehementno zanika vse obtožbe, da je posilil ali spolno zlorabil kakršno koli žensko. Še posebej zanika posilstvo ženske leta 2004. Še več - če bo prišlo do kakršne koli policijske preiskave, bo moja stranka sodelovala, ker ničesar ne skriva," je dejal Blainov odvetnik.