Celine Dion in Rene Angelil sta se poročila leta 1994, v zakonu pa so se jima rodili trije sinovi. Foto: Reuters
Celine Dion in Rene Angelil sta se poročila leta 1994, v zakonu pa so se jima rodili trije sinovi. Foto: Reuters
Celine z družino na pogrebu njenega očeta Adhemarja Diona leta 2003. Foto: Reuters

Žalostno novico, da so Danileu šteti dnevi, je že včeraj časniku Journal od Montreal zaupala starejša sestra Dionove Claudette, prav tako pevka: "Gre za vprašanje ure ali dneva. Ima podobno bolezen, kot jo je imel René, Daniel ima raka na grlu, jeziku in možganski tumor. Naša družina je to že doživela."

59-letni Daniel Dion, ki je, tako kot Angélil, trpel za rakom na grlu, ki se je razširil še na jezik in možgane, je umrl v bolnišnici v Montrealu. Potem ko so zdravniki v četrtek sporočili, da umira, se je ob njem zbrala vsa družina, tudi "matica" družine Dion, 88-letna nekdanja televizijska voditeljica Therese Tanguay Dion, ki je rodila kar 14 otrok. Najmlajša med njimi je prav 47-letna Celine.

Predstavnik Celine Dion je za Entertainment Tonight potrdil besede 67-letne Claudette.

Rene izgubil bitko
Celine Dion žaluje že za možem Renejem Angélilom, ki je prav v teh dneh izgubil dolgo bitko z rakom. Menedžer je imel že desetletja zdravstvene težave: pri 51 letih je leta 1992 preživel srčni napad, šest let pozneje so mu odkrili raka na grlu, a je okreval, leta 2014 pa se je bolezen ponovila.

Celine je lani v enem izmed intervjujev razkrila, da se pripravlja na moževo smrt. "Ko me bo zadelo, me bo zadelo. Toda moja ključna naloga je povedati možu, da bomo v redu. Poskrbela bom za najine otroke. Ti nas boš spremljal od drugod," je dejala lani za USA Today.

Angélil je bitko z boleznijo izgubil na predvečer svojega 74. rojstnega dneva, umrl pa je na svojem domu v Las Vegasu. Pogreb pokojnika bo v isti katedrali v Montrealu, kjer se je Angélil, sicer dvakratni ločenec, leta 1994 poročil z "ljubeznijo svojega življenja".