Charlie Sheen se spopada s tožbo. Foto: EPA
Charlie Sheen se spopada s tožbo. Foto: EPA

V tožbi Margarite Palestino iz Los Angelesa, ki jo je vložila na sodišču, je zapisano, da jo je 49-letni igralec med incidentom, ki se je zgodil 25. septembra, čustveno in fizično poškodoval ter jo tudi spolno napadel. Palestinova je že predtem izjavila, da je bil igralec ob obisku ordinacije pod vplivom kokaina in alkohola, v čemer naj bi ji pritrdil tudi igralčev telesni stražar.

Palestinova je povedala, da je Sheenu nadela masko z dušikovim oksidom, igralec pa se je burno odzval in začel kričati: "Vse vas bom pobil." Zobotehnica je nato na poziv Georgea Bogena, enega izmed dveh zobozdravnikov, navzočih pri posegu, snela igralcu masko, pri tem pa naj bi jo Sheen prijel za levo dojko in ji skušal strgati modrček.

Sheen naj bi z nožem grozil tudi drugemu zobozdravniku Jamieju Azdairi - nje sicer ni bilo v ordinaciji -, ko pa se je v to vrnila po klicu Bogena, pa je Sheen po odklonu lokalne anestezije silovito skočil s stola. Palestinovo naj bi pri tem močno udaril v predel prsi.

Igralčev telesni stražar naj bi Palestinovi pri odhodu iz ordinacije, v kateri je bil ves čas navzoč, dal 500 dolarjev z obrazložitvijo: "To je denar za vse, kar si danes doživela." V tožbi je zapisano še, da je morala po odhodu zvezdnika počistiti ordinacijo, ki jo je Sheen popolnoma popljuval, tudi zobozdravnik Bogen pa naj bi dejal, da je bil Sheen med obiskom pod vplivom kokaina, alkohola in drugih zdravil.

Igralec je navedbe že zanikal z ostrimi besedami, v katerih je zobno tehnico označil za debelo lažnivko. Njegov predstavnik je v skopem sporočilu za javnost pritrdil, da je imel reakcijo na anestetik, ampak da ni bilo nobenega napada, zanikal pa je tudi uporabo noža. Dodal je, da Sheen ni bil niti pod vplivom alkohola niti pod vplivom mamil. Igralčev odvetnik pa je povedal: "Vse je popolnoma nameščeno. Charlie je le slabo reagiral na plin, ki mu je šel v usta in nos."

Palestinova zahteva nadomestilo za prestale telesne poškodbe in duševne bolečine. Prav tako zahteva sojenje s poroto.