Foto: AP
Foto: AP

Cher je decembra lani zahtevala zakonito zastopništvo nad 47-letnim sinom Elijahom Allmanom, kot razlog za oddano vlogo na losangeleškem višjem sodišču pa je navedla sinovo večletno zlorabo prepovedanih snovi. Pevka je želela postati izključna upraviteljica sinovega premoženja in poslov in povedala je, da on "trenutno ne more upravljati svojega premoženja zaradi resnih težav z duševnim zdravjem in zlorabo prepovedanih snovi."

"Elijah je upravičen do sredstev iz sklada, toda glede na njegove stalne težave z duševnim zdravjem in zlorabo prepovedanih snovi je pobudnica zaskrbljena, da bodo vsa sredstva, dodeljena Elijahu, takoj porabljena za mamila, Elijah pa bo ostal brez sredstev, ki jih potrebuje za preživetje," piše v dokumentih, ki so jih predložili pevkini odvetniki. "Elijah trenutno ne more upravljati svojih financ in dodelitev sredstev iz sklada Elijahu neposredno ne bi bila v njegovem najboljšem interesu," še dodajajo.

Sorodna novica Cher naj bi najela moške za "ugrabitev" svojega sina

Sodnica višjega sodišča v Los Angelesu Jessica A. Uzcategui je odločila, da zvezdničini odvetniki Elijahu in njegovim odvetnikom niso podali potrebnih dokumentov, da bi jim tako omogočili dovolj časa za preložitev primera, zato njena zahteva po skrbništvu nad sinovim premoženjem za zdaj ni bila odobrena. Kljub formalnim preprekam bo sodišče o zahtevi odločalo čez nekaj tednov, natančneje 29. januarja, poroča Billboard.

Vprašanje življenja in smrti?

Elijah Allman prejema denar iz sklada, ki ga je zapustil njegov pokojni oče, glasbenik Gregg Allman. Odvetnica z oskarjem in grammyjem nagrajene pevke in igralke Gabrielle Vidal je na petkovem zaslišanju dejala, da so plačila Elijahu Allmanu iz sklada še vedno aktivna in da je takojšnja vzpostavitev nadzora matere nad njegovimi financami "vprašanje življenja in smrti," a se Allmanovi odvetniki s tem niso strinjali, poroča Billboard.

Allmanovi odvetniki so se sklicevali na nepripravljenost pevke in njene pravne ekipe, da z njimi delijo gradivo, ključno za primer. Pevkini odvetniki so očitke zavrnili in povedali, da imajo pomisleke glede zaupnosti, zato so dokumente delili z Allmanovim odvetnikom, ki mu ga je dodelilo sodišče. Allman je v sodni vlogi pred zaslišanjem dejal, da skrbništvo ni potrebno. Priznal je, da se bori z odvisnostjo in neodgovornim zapravljanjem, vendar je dejal, da je zanj skrbi zdravnik, da je trezen že več kot tri mesece, da obiskuje srečanja anonimnih alkoholikov in da je pripravljen opraviti teste za prepovedane substance.

"Če prav razumem, da moja mama, ki je predlagana kot skrbnica, verjame, da skrbi za moje najboljše interese, kar cenim, trenutno ne potrebujem te neželene pomoči ali podpore," je zapisano v vlogi. Allman je bil v petek na sodišču, vendar so bili njegovi odgovori na vprašanja skopi, njegovi odvetniki pa zaslišanja, ki se ga Cher ni udeležila, niso želeli komentirati.