Chloe Bennet je zaslovela z vlogo Daisy Johnson (oz. Skye) v Marvelovi seriji Agenti SHIELD-a. Foto: Reuters
Chloe Bennet je zaslovela z vlogo Daisy Johnson (oz. Skye) v Marvelovi seriji Agenti SHIELD-a. Foto: Reuters

Igralka, ki je zaslovela v še eni seriji iz Marvelovega vesolja, je na Instagramu najprej izrazila podporo angleškemu igralcu Edu Skreinu, ki se je zaradi poskusa "beljenja" japonskega lika v Hellboyu odločil vlogi odpovedati z željo, da bo "lahko podeljena primerno". "To je pravi moški. Hvala, @edskrein, ker si se uprl hollywoodski neobčutljivosti in neprimernemu vedenju, ko gre za azijskoameriško skupnost," je zapisala mlada igralka, se mu zahvalila za pogum in izrazila upanje, da bo Skreinova poteza navdihnila še koga drugega.

Ko je Bennetovo sledilec pobaral, zakaj si je pa sama spremenila priimek, mu je priznala: "Hollywood je rasističen in zato mi niso želeli dati vloge, ker je moj priimek pri njih povzročal nelagodje."

25-letna igralka, katere oče je kitajski investicijski bankir Bennet Wang, mama pa Američanka, pa ob tem poudarja: "A sprememba mojega priimka še ne spremeni tega, da je moja KRI pol kitajska, da sem živela na Kitajskem, da govorim mandarinščino, da sem bila vzgajana v obeh kulturah, ameriški in kitajski. Pomeni samo, da moram plačati najemnino." Pri tem je sledilcu zagotovila še: "Trudim se po svojih najboljših močeh, po kanalih, ki so mi na razpolago, da ne bo nikoli nikomur več treba spremeniti imena samo zato, da bi lahko delal."

Bennetova je v svet zabave vstopila že pri 15 letih v Šanghaju, kjer je skušala uspeti kot pevka, nato pa se preselila nazaj v Los Angeles v želji, da uspe tudi v filmskem oz. televizijskem svetu. A, kot je priznala že pred leti, ji ni uspelo dobiti nobene vloge, dokler ni začela uporabljati očetovega imena namesto priimka: "Na prvi avdiciji, ki sem se je udeležila po spremembi priimka, mi je uspelo in sem dobila vlogo." "Mislim, da to zelo dobro prikaže, kako Hollywood deluje," je lani dejala v pogovoru za Daily Beast.