Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Imam res, res hude nosečniške glavobole. Vzhičena sem bila, ko so mi predpisali uporabo botoksa za sproščanje vratnih mišic, skupaj z noro kombinacijo blokatorjev receptorjev beta in radijskega valovanja in še nekaj, nekaj zdravniških izrazov. Kakor koli že, še vedno je slabo, a vsaj vidim luč na koncu predora," je Chrissy Teigen razkrila na Twitterju in sprožila burno debato o primernosti uporabe botoksa med nosečnostjo.

Kot je znano, gre za nevrostrup, ki ga proizvajajo bakterije Clostridium botulinum in ki deluje tako, da ohromi oz. ošibi določene vrste mišičnega tkiva ali pa blokira del živčevja.

V zdravstvu se injiciranje botoksa uporablja za blaženje nekontroliranega mežikanja oz. utripanja vek, za zdravljenje čezmernega potenja, hudih kroničnih migren, nevroloških težav, bolečin v vratnem in ramenskem predelu, pa tudi ‒ seveda ‒ za glajenje obraznih gub.

Manekenka in glasbenik sta novico o tem, da se bo njuna družina povečala, oznanila kar v videospotu za njegovo najnovejšo skladbo Wild. V videu je tako mogoče videti, kako Chrissy objema svoj (še majhen) nosečniški trebušček. Le nekaj dni pozneje je na družbenih omrežjih objavila novejši videoposnetek, na katerem je njen trebušček že lepo okrogel.

Zvezdnika že imata dva otroka, štiriletno Luno in dve leti starega Milesa, oba sta na svet prišla s pomočjo umetne oploditve, o čemer sta Chrissy in John kot eden redkih parov spregovorila tudi javno. Tokratna nosečnost pa je oba izjemno presenetila, je pred dobrim mesecem v seriji tvitov še razkrila manekenka.

Nedavno si je Teignova namreč dala odstraniti prsne vsadke. Pred operacijo je opravila rutinski test nosečnosti. "Pisalo je, da je negativen. Pa ni bil." Nekaj tednov pozneje je znova opravila test. "Že nekaj let skoraj vsak mesec naredim test nosečnosti in zraven molim, da bo nekoč pozitiven. Zgolj pobožne želje. Do zdaj ni bil še nikoli pozitiven." Tokrat je bil, kar jo je na smrt prestrašilo: "Precej prepričana sem, da ne smeš na operacijo prsi, če si noseča." Kljub mikroskopskim možnostim zanositve po naravni poti je nosečnost do zdaj potekala brez zapletov, je avgusta še razkrila Teignova.