Skupaj so nastopili tudi med polčasom letošnjega Superbowla. Foto: Reuters
Skupaj so nastopili tudi med polčasom letošnjega Superbowla. Foto: Reuters

Chris Martin je voditelju Grahamu Nortonu zaupal, da jih je prvič glasbenica sicer prijazno zavrnila in jim pokazala vrata. "Imel sem neko idejo za skladbo, jo vprašal, ali bi želela sodelovati z nami, in povsem enostavno je rekla ne. O odločitvi sploh ni premišljevala."

Kljub prvotni zavrnitvi pa je skupini Coldplay vseeno uspelo posneti skladbo z znano glasbenico - skupaj so pripravili pesem Hymn for the Weekend, ki se je uvrstila na vrh kar nekaj glasbenih lestvic, skupaj pa so nastopili tudi na letošnjem Superbowlu.

"Drugič smo se na srečanje z njo malo bolj pripravili. Imeli smo občutno boljšo skladbo kot prvič. Zelo lepo nas je sprejela in se s sodelovanjem takoj strinjala." Pesem je sicer del zadnjega albuma skupine, ki so ga poimenovali A Head Full Of Dreams, Beyonce pa je nastopila tudi v videospotu.

Videospot je dvignil kar nekaj prahu, saj naj bi le še utrjeval stereotipe o Indiji. "Videospot me jezi," je ob izdaji Hymn for the Weekend povedal tamkajšnji glasbenik Mihir Joši. "Coldplay so prišli v Indijo, videli so, kakšni ljudje živijo tukaj. Indija ima tudi mlade, izobražene, premožne ljudi, a so se vseeno odločili, da Indijo prikažejo klišejsko."