Cole Sprouse je odrastel. Foto: Reuters
Cole Sprouse je odrastel. Foto: Reuters

Dvojčka Dylan in Cole Sprouse sta leta 2005 prodrla v otroški nanizanki The Suite Life of Zack and Cody, takrat stara šele 12 let. Vendar to nikakor ni bil njun debi pred kamerami, saj sta na televiziji prvič nastopila pri osmih mesecih. Večino vlog sta odigrala skupaj, in sicer zaradi njune podobnosti, najbolj znani nastopi pa so gotovo bili v serijah Friends, That 70s Show in v filmu Big Daddy.

Foto: EPA
Foto: EPA

Dvojčka je v nastopanje pred kamero prisilila njuna mati Melanie Wright Sprouse zaradi takratnih finančnih težav družine. "Z bratom so naju v studio prvič postavili, ko sva bila stara osem mesecev, ker smo potrebovali denar," je v eni izmed objav zapisal Cole in dodal, da se nikoli ni imel možnosti odločiti, kaj bo počel, zato tudi do igranja ne "goji nobene strasti".

Najbolj neodgovorna mama na svetu

Zdaj 30-letnik se je o temi razgovoril tudi v podkastu Call Her Daddy, kjer je priznal, da je njegova mama bila finančno izjemno neodgovorna, še posebej zaradi težav z duševnim zdravjem in odvisnostjo. Povedal je, da je njegova mama porabila večino denarja, ki sta ga v mlajših letih zaslužila z bratom, naposled pa je nad dvojčkoma tudi izgubila skrbništvo, ko sta bila stara deset let.

"Z bratom sva morala preživeti dolgotrajno in mučno sojenje," je v podkastu povedal Sprouse. Sodišče je skrbništvo prisodilo očetu, ki je želel le, da sta z bratom običajna otroka. "Mislim, da o tem še nisem nikoli govoril. Po tem, ko so naju prisodili očetu, sva ostala brez vseh dohodkov iz serije Friends in filma Big Daddy. Najina mama je bila čudovita in umetniška ženska, a obenem tudi finančno najbolj neodgovorna oseba na svetu," je sklenil igralec.