Dakota z medzobnim presledkom ... Foto: AP
Dakota z medzobnim presledkom ... Foto: AP

Da 29-letna zvezdnica 50 odtenkov sive nima več medzobnega presledka, so njeni oboževalci opazili med premiero Dakotinega najnovejšega filma The Peanut Butter Falcon. Številne je igralkin ortodontski popravek močno užalostil.

"Zbudila sem se in odkrila, da Dakota Johnson nima več svojega razmika med zobmi, jokajoč se bom uspavala nazaj," je zapisala ena uporabnica na Twitterju.

... in Dakota z novim nasmeškom. Foto: AP
... in Dakota z novim nasmeškom. Foto: AP

Drugi so izpostavili, kaj zdaj sploh še preostane Dakoti, ki je predlani v zabavnem videu za Vanity Fair svoj razmik opisala kot svojo "edino veščino" s prikazom, kaj vse lahko stlači med sprednja zoba. Posnetek (pripet spodaj) si je ogledalo skoraj tri milijone ljudi.

Nova podoba Johnsonove je sprožila burno spletno razpravo o lepotnih idealih in kaj vse se pričakuje glede videza ženskih zvezdnic.

"Pravkar sem odkrila, da si je Dakota Johnson popravila svoj razmik in sem kar malce žalostna, ker tisti medzobni presledek je bil njen zaščitni znak, ampak če se zdaj bolje počuti ...," je zapisala ena uporabnica.

"Zakaj vsi norijo glede tega, da si je Dakota Johnson popravila svoj razmik? Morda si je to preprosto želela, zase. Še vedno je ista nadarjena ženska, kot je vedno bila," pa je tvitnil drugi.

Dakota trdi, da se je razmik sam zapolnil

Toliko se je govorilo o Dakotinem razmiku, da se je na vse skupaj odzvala še sama med gostovanjem v oddaji The Tonight Show z Jimmyjem Fallonom. Kot pravi, je tudi sama nadvse žalostna, da razmika ni več, a trdi, da se je zapolnil sam.

"Takole je – od 13. leta dalje sem imela stalni zobni aparat, prilepljen na zadnjo stran zob. V zadnjem času pa sem imela veliko težav z vratom, zato se je moja ortodontka odločila, da bi bilo dobro, da aparat snamem, če se mi je morda čeljust razširila, in dejansko mi je pomagalo."

"A ko sem si snela aparat, so zobje dobili vso svobodo. In moj razmik se je sam od sebe zapolnil. In tudi jaz sem res žalostna zaradi tega," je razložila igralka in dekle Chrisa Martina, ki pa jo je vseeno presenetilo, da se je toliko ljudem v teh burnih časih in turbulentnem svetu to zdelo tako zelo velika novica.

Madonna je ena izmed tistih, ki si razmika med zobmi ni nikoli popravila. Foto: AP
Madonna je ena izmed tistih, ki si razmika med zobmi ni nikoli popravila. Foto: AP

Zvezdniški medzobni presledki

Johnsonova sicer ne bi bila prva zvezdnica, ki bi si popravila razmik med zobmi – manekenka Jordyn Woods se je morala prav tako braniti, ko si je razmik popravila, čeprav je v preteklosti govorila, da si ga ne bo.

"Pogosto si ljudje drznejo reči, da si popravi že vendar zobe. Ne, ne bom si popravila svojega razmika, da bi se zlila s preostalo družbo. Moj razmik me dela to, kar sem," je bila ostra Woodsova leta 2017.

Letos si je manekenka medzobni presledek dejansko popravila. "Tu ni šlo za to, da ne bi marala svojega nasmeha ali kaj podobnega – želela sem si poskusiti nekaj novega in sem našla zobozdravnika, ki mu zaupam," je dejala.

A vse polno je tudi takih zvezdnic, ki si svojega zaščitnega razmika nikdar niso popravile. Med najbolj znanimi takimi so Brigitte Bardot, Madonna, Vanessa Paradis, Anna Paquin in Georgia May Jagger.