David in Victoria Beckham. Foto: AP
David in Victoria Beckham. Foto: AP

V novi Netflixovi dokumentarni seriji zakonca Beckham razpravljata o zlorabi, ki sta je bila deležna v poznih devetdesetih letih, potem ko je bil nogometaš med tekmo z Argentino izključen.

Po tekmi je pub pred svojimi prostori obesil velikansko podobo zvezdnika, med prvo gostujočo tekmo Manchester Uniteda naslednjo sezono pri West Hamu pa so avtobus moštva obmetavali s kamni in pivskimi kozarci.

"Bil je popolnoma zlomljen. Bil je res depresiven, absolutno klinično depresiven. Tako me je bolelo, najraje bi 'ubila' te ljudi," je dejala žena.

Foto: AP
Foto: AP

Ko je razpravljal o zlorabi, ki jo je trpel, je Beckham rekel: "Želim si, da bi obstajala tableta, ki bi jo lahko vzel in izbrisal določene spomine. Naredil sem neumno napako. Spremenila mi je življenje. Spraševali so me, kako se počutiš, ko si pustil svojo državo na cedilu. Govorili so mi, da sem sramota."

"Bila sva v Ameriki, tik pred tem, da dobiva najinega prvega otroka, in mislila sem, da bo vse v redu, čez dan ali dva bodo ljudje že pozabili. O tem še nikoli nisem govoril samo zato, ker ne morem. Težko govorim o tem, čez kar sem šel, ker je bilo tako ekstremno. Kamor koli sem šel, sem bil deležen zlorabe," je razkril zdaj 48-letni Anglež.

"Nisem jedel, nisem spal. Bil sem razsut. Nisem vedel, kaj naj naredim," je v dokumentarni seriji še povedal Beckham.

V epizodi je Victoria Beckham spregovorila o tem, kako težko se je bilo ponovno soočiti s temi spomini: "Zdaj se zavedam, zakaj se mi je zdelo tako stresno opravljati te intervjuje s tabo za Netflix, ker sem veliko teh groznih spominov blokirala in mislim, da tudi David. Toda zdaj se mi vse vrača. Predstavljajte si, da bi imeli otroka in prejemali grožnje s smrtjo? David se je moral ukvarjati z vsem tem."

Zakonca Beckham imata štiri otroke: 24-letnega Brooklyna, 21-letnega Romea, 18-letnega Cruza in 12-letno Harper.