V nedeljo objavljenem videu na Instagramu je Beckham, tudi Unicefov ambasador, pojasnil: "Danes prepuščam svoje kanale družbenih omrežij Irini, vodji porodnišnice v Harkovu, ki v grozljivih okoliščinah pomaga preživeti novorojenčkom."

Na Beckhamovem računu, ki mu sledi 71,6 milijona ljudi, zdravnica Irina, ki je vodja regionalnega perinatalnega centra in otroška anesteziologinja, v več kratkih posnetkih, objavljenih v zgodbi (story), prikazuje, kako poteka delo v bolnišnici v vojnih razmerah.

"Danes vam bom pokazala, kako delamo med vojno in kdo smo postali v vojnem času," je dejala med posnetki, na katerih je videti nosečnice in novopečene matere v kletnih prostorih. Kot je pojasnila, novorojenčkov z intenzivne nege zaradi naprav, od katerih so odvisni, niso mogli evakuirati v kletne prostore. Razložila je še, da so bili zanje najhujši prvi dnevi vojne, saj "so se morali navaditi, kako delati med nenehnimi bombnimi in raketnimi napadi".

Irina je dejala še, da zdaj vsi delajo 24 ur na dan in da "verjetno tvegajo svoja življenja, vendar o tem ne razmišljajo".

"Prosim, dajte vse od sebe, da podprete organizacije, ki pomagajo ljudem v vojnih razmerah, da podprete ljudi, kot je Irina," je nekdanji nogometaš v videu še pozval k donacijam Unicefu in poudaril, da je želel v ospredje postaviti neverjetno delo zdravniškega osebja sredi ruske invazije.

Harkov, drugo največje ukrajinsko mesto, se nahaja na vzhodu Ukrajine, nedaleč od ruske meje, in je že tri tedne tarča ruskih napadov.