Jimmy Fallon. Foto: Reuters
Jimmy Fallon. Foto: Reuters

"Nerodno mi je in tako slabo se počutim. Oprostite, če sem vam in vaši družini ali prijateljem povzročil nelagodje," je Jimmy Fallon po navedbah portala Variety dejal zaposlenim med kratkim videoklicem. "Tako slabo se počutim, da vam sploh ne morem povedati," je dodal.

"Želim, da je ta oddaja zabavna, da bi bila vključujoča za vse, da bi bila smešna, da bi bila najboljša oddaja z najboljšimi ljudmi," je sklenil zvezdniški voditelj. Pred dnevi je Rolling Stone objavil obtožbe dveh zdajšnjih in 14 nekdanjih zaposlenih, vključno s produkcijsko ekipo in pisci, ki so zaradi strahu pred maščevanjem zahtevali anonimnost. Rolling Stone je še poročal, da so novinarji portala stopili v stik z osemdesetimi zdajšnjimi in nekdanjimi zaposlenimi, a nobeden izmed njih ni privolil v uradni pogovor.

Jimmy Fallon je nasledil Jaya Lena. Foto: EPA
Jimmy Fallon je nasledil Jaya Lena. Foto: EPA

Nihče mu ni rekel "ne"

Portal je zapisal, da je več virov trdilo, da je imel Fallon zgodovino izbruhov jeze in napadov na zaposlene, ko je bil pod pritiskom. Domnevne žrtve toksičnega delovnega okolja so trdile, da so bili od številnih predstavnikov pomembnejšega osebja oddaje ustrahovani in omalovaževani. Tiranija vodilnih naj bi šla celo tako daleč, da so garderobe za goste postale "sobe za jok".

"Nihče Jimmyju ni rekel ne. Vsi so hodili kot po jajcih, še posebej voditelji oddaj," je za Rolling Stone povedal eden od nekdanjih zaposlenih. "Nikoli nisi vedel, katerega Jimmyja bomo dobili in kdaj se bo zgodil napad. Poglejte, koliko voditeljev je tako hitro odšlo. Vemo, da niso zdržali dolgo," je dodal.

Fallonovi predstavniki niso želeli komentirati zapisa portala Rolling Stone o njegovem domnevnem obnašanju. Tiskovni predstavnik NBC-ja je za revijo povedal: "Kot na vsakem delovnem mestu so tudi pri nas zaposleni opravili pogovore. Če bo treba, bomo ukrepali. Tako kot vedno spodbujamo zaposlene, ki menijo, da so doživeli ali opazili vedenje, ki ni v skladu z našimi pravilniki, da sporočijo svoje skrbi, tako jih bomo lahko ustrezno obravnavali.”