Demi Lovato v novi YouTubovi dokuseriji Demi Lovato: Ples s hudičem. Foto: YouTube
Demi Lovato v novi YouTubovi dokuseriji Demi Lovato: Ples s hudičem. Foto: YouTube

Nova serija, ki so jo premierno prikazali v torek v sklopu filmskega festiala SXSW v Teksasu, prinaša vrsto šokantnih razkritij. 28-letna poppevka tako med drugim razkrije, da jo je tisto noč, ko je vzela prevelik odmerek mamil, spolno napadel njen prekupčevalec z mamili.

"Nisem se samo predozirala. Tudi zlorabljena sem bila," pove Demi Lovato o tisti noči julija 2018, ko je, kot sama pravi, skoraj umrla. Utrpela je tri možganske kapi in infarkt, skoraj tri leta pozneje pa še vedno čuti posledice.

Prijateljica Lovatove, Sirah Mitchell, v dokumentarcu, posnetem za YouTube, pojasni, da je pevka tisti večer vzela heroin, v katerega pa je bil vmešan fentanil. Gre za sintetični opioid, zaradi katerega se je v zadnjih letih število smrti zaradi prevelikih odmerkov v ZDA povečalo za 10 odstotkov.

"Moški, ki jo je oskrboval z mamili, se je tudi močno zadel, nazadnje pa je zapustil njeno stanovanje, prepričan, da je mrtva," je povedala Mitchllova o omenjenem preprodajalcu mamil.

Posiljena pri 15

"Ko so me našli, sem bila gola, modra. Dobesedno me je pustil, da umrem, potem ko me je zlorabil," je povedala pevka. "Ko sem se zbudila v bolnišnici, so me vprašali, ali sva imela sporazumen seks. Prikazal se mi je en prizor, njega na meni. In sem odgovorila, da. Šele mesec dni pozneje sem se zavedela, da nisem bila niti približno v takem stanju, da bi lahko privolila v kar koli."

Demi Lovato je nastopila tudi na inavguraciji Joeja Bidna januarja letos. Foto: AP
Demi Lovato je nastopila tudi na inavguraciji Joeja Bidna januarja letos. Foto: AP

Lovatova v čustveni izpovedi pripoveduje ne le o travmah, povezanih z nočjo, ko se je predozirala, ampak tudi s travmami starejšega spolnega napada. "Kot najstnica sem bila v zelo podobnem položaju. Devištvo sem izgubila s posilstvom," razkrije v seriji. Stara je bila 15 let.

Lovatova sicer ob tem prizna, da sta bila z njenim domnevnim napadalcem takrat v nekakšni neformalni zvezi, a da nikakor še ni bila pripravljena izgubiti svojega devištva.

Spopadanje s travmami

"Bila sem del tiste Disneyjeve druščine, ki smo javno govorili, da čakamo do poroke. Moj prvi spolni odnos ni bil romantičen. To ni bilo to. Grozno je bilo. Potem sem pa še morala to osebo stalno videvati, zato sem nazadnje nehala jesti in se začela s travmo spopadati na druge načine."

Lovatova leta 2017. Foto: AP
Lovatova leta 2017. Foto: AP

Kot pravi, je o dogodku povedala odraslim osebam, a se domnevnemu napadalcu nikdar ni nič zgodilo.

"Nikdar ni izgubil vloge v filmu, ki ga je snemal takrat. Vedno sem molčala, ker sem sicer vedno imela kaj za povedati. Ne vem, naveličana sem stegovati svoj jezik," pripoveduje.

V obeh primerih spolnih napadov je Lovatova sicer skušala "prevzeti nadzor" in je pozneje z obema domnevnima storilcema kontaktirala, a naj bi se po pogovoru z njima "samo še slabše počutila".

"Obakrat je bilo, kot da bi še enkrat podoživljala napad. In že s prvim napadom sem se leta spopadala, da sem dojela, da je šlo za posilstvo."

Demi Lovato je svoj prvenec, Don't Forget, izdala leta 2008, pri 16 letih. Pri 18 letih se je že zdravila zaradi odvisnosti, poleg tega pa se je dolga leta spopadala še z bipolarno motnjo, bulimijo in anoreksijo ter se rezala in uživala najrazličnejše substance. Imela je številne zveze, najdlje je bila v zvezi z igralcem Wilmerjem Valderramo, lani pa je bila štiri mesece zaročena z igralcem Maxom Echrichem.