Foto: AP
Foto: AP

V ločitvi je namreč prejela sedem milijonov dolarjev, za kar je leta 2016 obljubila, da jih bo namenila različnim dobrodelnim organizacijam.

Deppova odvetniška ekipa želi to izkoristiti v pritožbi na odločitev sodišča proti tabloidu The Sun. Sodnik je namreč svojo odločitev med drugim utemeljil z besedami, da kako gre lahko Heardovi zgolj za denar, če "je sedem milijonov dolarjev namenila v dobrodelne namene".

Odvetnica Elaine Bredehoft se je v imenu Heardove odzvala na obtožbo in potrdila, da njena stranka res še ni izvedla obljubljene donacije, kot utemeljitev pa je navedla finančne razloge. "Amber je odgovorna za sedemmestno donacijo dobrodelnim organizacijam, ki jo tudi namerava izpolniti," je razložila. "Cilja pa za zdaj še ni izpolnila, ker je gospod Depp proti njej vložil tožbo in je morala za sodne postopke in obrambo pred njegovimi lažnimi obtožbami nameniti več milijonov dolarjev."

Temu je dodala še, da Deppovi odvetniki namenoma ugibajo o stanju njene donacije, da bi pozornost javnosti usmerili stran od igralčevih težav. "Deppov trud, da v medije nastavi zgodbe, s katerimi kritizira Amber, ker še ni izvedla donacij, je še en v vrsti obupanih poskusov preusmeritve pozornosti iz odločitve britanskega sodišča, da je gospod Depp nasilnež."

Zaradi članka iz leta 2018 tožil The Sun

Depp je tožil založnika tabloida The Sun News Group Newspapers in novinarja Dana Woottona zaradi članka iz leta 2018, ki je zvezdniku Piratov s Karibov očital, da je bil nasilen do 34-letne žene.

Depp je med drugim ostal brez vloge v Magičnih živalih. Foto: IMDb
Depp je med drugim ostal brez vloge v Magičnih živalih. Foto: IMDb

Tabloid se je zato spraševal, kako lahko človek, ki "pretepa svojo ženo", dobi vlogo v filmu Fantastične zveri.

"Kako je lahko JK Rowling "iskreno vesela" zaradi angažiranja pretepača žene Johnnyja Deppa v najnovejšem filmu iz franšize Fantastične zveri?" se je spraševal The Sun v naslovu in pri tem prst uperil v pisateljico JK Rowling, ki se je Deppu postavila v bran.

Depp je tabloid tožil, čeprav so številni menili, da je to napaka in zgolj obuja obtožbe Heardove, ko se je primer znova znašel na naslovnicah. Glavna priča The Suna je bila Heardova, odtujena zakonca pa sta med sojenjem privlekla na dan toliko umazanega perila, da nihče izmed njiju ni izpadel ravno svetniški.

Sodnik odločil v korist Heardove

Sodnik londonskega višjega sodišča Andrew Nicol je v svoji razsodbi dejal, da sprejema trditve Deppove nekdanje žene, igralke Amber Heard, da jo je 57-letni igralec med njuno burno petletno zvezo večkrat fizično napadel. "Presodil sem, da je bila velika večina domnevnih napadov, ki jih gospodu Deppu očita gospa Heard, dokazana," je dejal Nicol, ki je sprejel 12 od 14 očitanih napadov. "S tem se tožba zavrže."

Depp je po razsodbi med drugim izgubil svojo vlogo zlohotnega čarovnika Gellerta Grindelwalda v filmski franšizi Magične živali, ki je postavljena v isti domišljijski svet kot zgodbe o Harryju Potterju.