Voznik formule 1 Valtteri Bottas se je odločil, da bo denar za dobrodelno organizacijo za zdravje moških Movember zbral na drugačen način – ustvaril je koledar, katerega zvezda je njegova gola zadnjica. Prvotna naklada, ki je štela 10.000 koledarjev Bottass 2024, je bila hitro razprodana z več ponatisi.

"Najlepša hvala za vso podporo v novembru. Z donacijami in koledarji smo skupaj zbrali znaten znesek za Movember," je Bottas sporočil prek družbenih medijev. Od vsakega nakupa je bilo namreč pet evrov namenjenih raziskavam raka na prostati, skupno pa je tako športniku uspelo zbrati približno 150.000 dolarjev.

Voznik moštva Alfa Romeo je idejo dobil s fotografom Paulom Ripkejem, potem ko ga je njegova partnerica, avstralska kolesarka Tiffany Cromwell, fotografirala, ko je gol ležal v potoku v Aspnu v Koloradu. Objava je na družbenem omrežju postal prava senzacija in je bila prodana v dobrodelne namene. "Kot si lahko predstavljate, smo se med fotografiranjem zelo zabavali," je povedal zvezdnik koledarja, poroča Reuters.

"Ljudje so me spraševali, zakaj sem naredil to, zakaj hočem pokazati svojo zadnjico," je dejal 34-letni dirkač in omenil, da je imela tudi njegova mati na začetku nekaj začetnih zadržkov. "V resnici ne razume tako dobro angleško in videla je nekaj videoposnetkov, ki sem jih objavil. Bila je precej zmedena in zaščitniška ter me vprašala, ali sem prepričan, da je to pot, po kateri želim iti," je delil in dodal, da so vsi njegovo potezo razumeli po tem, ko jim je obrazložil, da ima dobrodelni vidik.