Foto: Reuters
Foto: Reuters

Podjetje Bit Hit Entertainment, ki skrbi za menedžment zvezdnikov korejskega popa BTS, je v soboto sporočilo, da je skupina gibanju Življenja temnopoltih štejejo donirala milijon ameriških dolarjev. Na to so se takoj odzvali njihovi goreči oboževalci, ki so na Twitterju spodbudili ključnik, s katerim so tudi sami želeli zbrati enak znesek, ga ravno tako prispevati gibanju in tako podvojiti donacijo glasbenikov.

V prvih 24 urah od začetka akcije na družbenih omrežjih jim je uspelo zbrati 817 tisoč ameriških dolarjev. V izjavi za javnost je klub oboževalcev One In An Army sporočil, da so tudi temnopolti pomemben del njihove družine. "Podpiramo temnopolte po vsem svetu, vaši glasovi si zaslužijo, da so slišani."

Oboževalci skupine BTS so tudi sicer znani po svoji predanosti in aktivizmu – tako so denimo že organizirali tudi spletne proteste v podporo gibanju Življenja temnopoltih štejejo. Prejšnji teden so, denimo, preplavili omrežja s ključnikom #življenjabelopoltihštejejo in tako s številnimi svojimi objavami preglasili komentarje uporabnikov, ki zagovarjajo večvrednost bele rase, objavljene pod tem ključnikom.

Južnokorejska glasbena zvrst K-pop je v zadnjem času prestopila meje in pridobila poslušalce po vsem svetu. BTS, ki veljajo za eno najbolj priljubljenih K-pop skupin, so junija lani na londonski Wembley privabili 60.000 obiskovalcev.

Z albumom Love Yourself: Tear je fantom kot prvi K-pop skupini uspela tudi uvrstitev na prvo mesto Billboardove lestvice, njihov videospot za pesem Boy With Luv pa je ob izidu v prvih 24 urah po objavi na YouTubu zbral 45 milijonov ogledov, s čimer so takrat podrli rekord Taylor Swift.