29-letnik je tako javnosti prvič omogočil nakup svojega slikarskega dela, ki ga je naslovil Dab 2 2020.

Slika bo na voljo kot del dražbe pod naslovom Ed Sheeran: Made In Suffolk Legacy Auction, ki je organizirana ob pomoči glasbenikovih staršev. Njegov oče je sliko opisal kot polno energije in razložil, da je vizualna podoba ene izmed njegovih bolj dinamičnih pesmi.

Pevec želi s sodelovanjem na dražbi podpreti mlade, ki odraščajo v enakem okrožju, kot je tudi sam – Suffolku, med drugim pa jim želi omogočiti obnovo igrišča, ki bo poskrbelo tudi za otroke s posebnimi potrebami, del denarja pa bo namenjen tudi lokalnemu hospicu.

Poleg slike bo na dražbi mogoče kupiti tudi ročno napisano besedilo njegove uspešnice Perfect (ki ima na kanalu YouTube več kot 2,5 milijarde ogledov), oboževalci pa bodo lahko kupili tudi legokocke iz njegovega otroštva in vstopnico za njegov čisto prvi koncert, ki je stala 3 funte.

Dražbo pripravila njegova starša

Zadnji dan dražbe je hkrati tudi dan, ko si bo mogoče ogledati razstavo o njegovi poti do svetovne slave, ki sta jo ravno tako ustvarila glasbenikova starša John in Imogen Sheeran. "Vsem, ki so naju podprli, prispevali k dražbi in pomagali pri organizaciji, se želiva iskreno zahvaliti," je poudaril njegov oče.

Predmete za dražbo so prispevali tudi David Beckham, Kylie Minogue in Usain Bolt, vse skupaj pa bo do 8. novembra potekalo na spletu.