Fotografijo je v Beli hiši 10. decembra posnela uradna fotografinja Andrea Hanks, javnosti pa so jo predstavili v petek. "Vesel božič od predsednika Donalda J. Trumpa in prve dame Melanie Trump," je na Twitterju zapisala prva dama, ki je na fotografiji pozirala z levo roko v žepu. Odločila se je za eleganten črni smoking, ki mu je dodala čevlje z visoko peto.

Fotografijo so posneli na dan, ko je v Beli hiši kljub pandemiji potekalo eno izmed praznovanj, ki sta se ga med drugim udeležila tudi Ivanka Trump in Jared Kushner, pa tudi Trumpova najmlajša hčerka Tiffany. Gre za zadnji božični portret Trumpovih, preden pride januarja v Belo hišo administracija novoizvoljenega predsednika Joeja Bidna.

"Koga brigajo božične zadeve in okraševanje?"

Božično fotografijo in letošnjo okrasitev Bele hiše pa so javnosti predstavili kmalu po tem, ko je izjava prve dame v povezavi z božičnim okraševanjem dvignila kar nekaj prahu.

"Prekleto trdo delam pri božičnih obveznostih. Vendar koga brigajo božične zadeve in okraševanje? A vseeno jih moram izvesti," je potožila v posnetkih, ki so pricurljali v javnost. V nadaljevanju je dodala, da jo ljudje, četudi svoje božične dolžnosti izpelje, vedno očitajoče sprašujejo glede otrok, ki so bili ločeni od svojih družin. "Dajte mi mir. Kje so bili, ko je Obama delal enako?" je jezno pripomnila in dejala, da ni imela priložnosti, da bi otroke znova združila z družino, saj je vseeno treba upoštevati določen postopek in zakon.