Trump sicer uradno še ni napovedal predsedniške kandidature na volitvah prihodnje leto, a se samo ugiba, kdaj bo to storil. Foto: AP
Trump sicer uradno še ni napovedal predsedniške kandidature na volitvah prihodnje leto, a se samo ugiba, kdaj bo to storil. Foto: AP

Trump je na pogrebni slovesnosti v Fayettevillu v Severni Karolini tako bolj zvenel kot predsedniški kandidat kot pa pogrebec, ki se poklanja umrli prijateljici.

Na neki točki se je celo potožil, da traja slovesnost precej dlje od "15 minut", kot mu je bilo obljubljeno. "Rekli so mi, približno 15–20 minut, notri in ven. Tole traja malce dlje od 15 minut, kajneda?" je pripomnil Trump.

Lynnette
Lynnette "Diamond" Hardaway in Herneitha Rochelle "Silk" Hardaway Richardson. Foto: AP

"Diamond" je bila s sestro Herneitho Rochelle Hardaway Richardson, bolj znano kot "Silk" del znamenite protrumpovske dvojice "Diamond and Silk" (Diamant in Svila), a je Trump med pogrebnim nagovorom pripomnil tudi, da v bistvu ni vedel za Silk. Ta je sicer res bila v promocijskih spotih manj zgovorna od sestre, a sta vseeno vedno nastopali kot dvojec.

Obe sta pogosto nastopali na Trumpovih zborovanjih in se z njim celo srečali v Beli hiši. Bili pa sta tudi glasni proticepilki, ki sta zaradi širjenja teorij zarot izgubili svojo oddajo na Fox Nation.

Richardson je medtem v svojem govoru pela hvalospeve nekdanjemu republikanskemu predsedniku, ki da je njo in sestro obravnaval "točno tako kot preostale svoje otroke: Erica, Dona mlajšega, Tiffany".

Od volitev do Melanie

Sestri sta bili redni udeleženki Trumpovih zborovanj. Foto: AP
Sestri sta bili redni udeleženki Trumpovih zborovanj. Foto: AP

Trumpov 44 minut dolg nastop pred približno 150 pogrebci je bil vsekakor ... edinstven. Nekdanji predsednik se kaj dosti pokojnici ni posvečal, namesto tega je načenjal politične teme in znova ponovil, kako so mu bile volitve 2020 ukradene.

"Kako ustavimo goljufanje? Kako ustavimo to, da dobiš več glasov, pa vseeno ne zmagaš? Odgovor je, da moramo republikanci stopiti skupaj, moramo zaostriti svoj pristop in jih res potunkati."

A se ni ustavil pri tem, ampak je pokril celoten nabor tem, od Nafte, davčnih rezov, velikosti množice, nezakonitega priseljevanja in zakaj revije ne objavljajo več Melanie na naslovnicah. Ob vsem tem pa je še povprašal pogrebce, ali jim je bolj všeč, da jih imenuje Afroameričani ali črnci. "Črnci imate po navadi raje, kajne?"

Vzrok smrti Hardaway ni znan, je pa Richardson v soboto dejala, da Američane "zastrupljajo", da bi tako "zmanjšali prebivalstvo". "Ljudje cepajo kot muhe, pa nihče ne govori o tem! Cepajo nenadoma in nepričakovano," je dejala in pri tem ponovila teorijo zarote, ki cepivo proti covidu povezuje s porastom nenadnih smrti.