Točni razlogi za ločitev v javnosti niso znani. Foto: EPA
Točni razlogi za ločitev v javnosti niso znani. Foto: EPA

Boter sodobnega rapa Dr. Dre bo moral s svojo nekdanjo ženo Nicole Young deliti znaten delež svojega premoženja. Sodišče je odločilo, da bo Nicole mesečno dobila 250 tisoč preživnine. Skupno bo Young torej dobila 3 milijone dolarjev letno, kar je ena najvišjih preživnin v svetu popularne glasbe. Poleg denarne odškodnine bo moral Dre plačevati še za vzdrževanje več hiš, v katerih bo Nicole živela.

Young bo do tega zneska upravičena, dokler se ne spremeni njen poročni status, torej dokler se znova ne poroči ali vstopi v drugo obliko zakonske skupnosti. Ob vložitvi tožbe so njeni odvetniki sicer zahtevali 1,5 milijona evrov, kar pa je sodišče hitro zavrnilo.

Dr. Dre je mentoriral številne uspešne raperje, kot je legendarni Eminem. Foto: EPA
Dr. Dre je mentoriral številne uspešne raperje, kot je legendarni Eminem. Foto: EPA

Eden najdlje poročenih parov hip hopa je po 24 letih zakona lani naznanil ločitev, sodne postopke pa sta začela marca. Poročila sta se maja 1996 in imata skupaj dva otroka: 23-letnega sina Truca in 19-letno hčerko Truly.

Dr. Dre se je javnosti najprej predstavil kot del zasedbe N.W.A., a se je pozneje odločil za samostojno glasbeno pot, med drugim pa je v času kariere kot producent sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so 2Pac, Snoop Dogg, The Game in Kendrick Lamar.