Dr. Dre spada med najbogatejše svetovne glasbenike. Foto: Reuters
Dr. Dre spada med najbogatejše svetovne glasbenike. Foto: Reuters

Dr. Dre, ki velja za nekakšnega botra sodobnega rapa, je bil v bolnišnico sprejet malo po novem letu zaradi možganske anevrizme. Včeraj je bil po 11 dneh v bolnišnici končno odpuščen, potem ko se je zdravstveno osebje prepričalo, da ni več v smrtni nevarnosti.

Pri možganski anevrizmi gre za razširitev ene od možganskih žil, ki se kot balonček krvi in žilnega tkiva razširi v glavi. To je posebno nevarno, saj lahko balonček poči, kar lahko v možganih povzroči trajno škodo, zaradi katere lahko pacient celo umre. Kot kaže, je imel Dr. Dre srečo, da so anevrizmo odkrili in odpravili, preden je počila.

Konec 24 let zakona

Novica o njegovem zdravstvenem stanju je v javnost prišla približno šest mesecev po tem, ko je Nicole Young po 24 letih zakona vložila ločitvene papirje. Poročila sta se maja 1996 in imata skupaj dva otroka: 23-letnega sina Truca in 19-letno hčerko Truly.

Dr. Dre se je javnosti najprej predstavil kot del zasedbe N.W.A., a se je pozneje odločil za samostojno glasbeno pot, med drugim pa je v času kariere kot producent sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so 2Pac, Snoop Dogg, The Game in Kendrick Lamar.

Med drugim je leta 2006 javnosti predstavil lastno znamko avdioizdelkov, med katerimi so najbolj znane slušalke, Beats by Dr. Dre. Leta 2014 je znamko za 3 milijarde dolarjev odkupilo podjetje Apple.