Predlagana prodaja naj bi bila po besedah Elvisove vnukinje
Predlagana prodaja naj bi bila po besedah Elvisove vnukinje "nesodna". Foto: AP

Potem ko je lani umrla njena mati Lisa Marie Presley, je igralka Riley Keough med drugim podedovala tudi dvorec Graceland, kamor se je kralj rokenrola preselil leta 1957 in tam živel vse do svoje smrti.

Posestvo, ki služi kot tematski park glasbene zgodovine in na leto privabi približno 600.000 obiskovalcev, je zdaj v središču spora s podjetjem, ki trdi, da je bila zgradba uporabljena kot zavarovanje pri posojilu 3,8 milijona dolarjev, ​​ki ga je Lisa Marie najela, a nikoli vrnila.

"Lahko potrdimo, da so te terjatve goljufive. Zaplembne prodaje ni," je v skupni izjavi dejalo podjetje Elvis Presley Enterprises, ki upravlja premoženje Elvisa Presleyja in tako tudi graščino. Trdi, da posojila nikoli ni bilo in da Lisa Marie ni nikoli zagotovila svojega podpisa, poroča BBC.

34-letna dedinja, ki je najbolj znana po vlogi v Amazonovi seriji Daisy Jones & the Six, trdi, da je dokumentacija o posojilu lažna in da je bil podpis njene matere ponarejen. Zato je z namenom, da bi ustavila četrtkovo dražbo Gracelanda, vložila tožbo. Predlagana prodaja naj bi bila po besedah Elvisove vnukinje "nesodna" in naj bi temeljila na dokumentih, ki kršijo zakonodajo Tennesseeja.

Sodnik se je po zaslišanju odločil, da začasno odloži dražbo. Kasneje je nekdo iz podjetja izjavil, da bo to svoje trditve opustilo. Ključni dokument naj bi bila pridobljena v drugi državi, kar pomeni, da bo "pravni postopek treba vložiti v več državah."

Kimberly Philbrick, notarka, katere ime je navedeno na dokumentih investicijskega podjetja Naussany, je dejala, da ni nikoli srečala Lise Marie Presley niti notarizirala nobenih dokumentov zanjo. Sodnik je dejal, da njena izjava postavlja pod vprašaj verodostojnost podpisa. Obenem se nedoslednosti pojavljajo tudi v drugih dokumentih podjetja.