Foto: EPA
Foto: EPA

Tožbe v imenu treh članov ene družine in ženske, ki je pomagala trenirati Bryantovo 13-letno hčerko, so bile na losangeleško sodišče uradno preko spleta vložene v ponedeljek. Vložili so jih približno dva meseca po tem, ko je tožbo za osem odškodninskih zahtevkov vložila tudi žena pokojnega košarkarja Vanessa Bryant.

Za razliko od njene tožbe nove, ki so si sicer popolnoma identične in dolge sedem strani, kot obtoženca ne omenjajo pilota Ara Zobayana, oziroma njegovega predstavnika. Vse tožbe predvidevajo, da sta bili podjetji, ki sta imeli helikopter v lasti in upravljali, malomarni in brezbrižni.

Eno tožbo sta vložila tudi dva otroka pokojnega bejzbolskega trenerja Johna Altobellija in njegove žene Keri – njuna hčerka Alyssa, ki je ravno tako umrla v nesreči, je z Gianno igrala košarko, svojo tožbo pa so vložili tudi mož in trije otroci Christine Mauser, ki je pri treningih deklet pomagala Bryantu.

Poleg že omenjenih sta v nesreči umrli še Sarah Chester in njena hčerka Payton, ki je bila ravno tako Giannina soigralka, poroča AP.

Podjetje ni imelo dovoljenja

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot izhaja iz tožbe, ki jo je vložila Vanessa Bryant, podjetje Island Express Inc. ni imelo dovoljenja za polete v megli in v razmerah nizke oblačnosti.

Pilot Ara Zobayan, ki je bil tudi med žrtvami nesreče, je sicer imel dovoljenje za letenje ob pomoči instrumentov, ampak tega ni imelo podjetje, ki je dajalo v najem helikopter, kar pomeni, da je tudi Zobayan lahko letel le v pogojih dobre vidljivosti in tistega usodnega dne ne bi smel leteti.

V njeni tožbi je navedeno še, da je ameriška zvezna uprava za civilno letalstvo FAA leta 2015 Zobayana obtožila kršitve minimalnih vizualnih predpisov letanja v pogojih zmanjšane vidljivosti.