Dua Lipa bo glavna nastopajoča na letošnjem Glastonburyju. Foto: AP
Dua Lipa bo glavna nastopajoča na letošnjem Glastonburyju. Foto: AP

28-letna pevka albanskega rodu je v intervjuju za Radio Times dejala, da je dobro razmislila, preden je dala omenjene izjave, a da je nazadnje sklenila, da so bile vredne tveganja, saj da gre za "višje dobro".

Z grammyjem nagrajena izvajalka je prejšnji mesec po izraelskem napadu na mesto Rafa svojim 88 milijonom sledilcem na Instagramu poobjavila grafiko skupine Artists4Ceasefire s ključnikom #AllEyesOnRafah.

“Zažiganje živih otrok ne more biti nikdar upravičeno. Ves svet se mobilizira, da bi ustavil izraelski genocid. Prosim, pokažite svojo solidarnost z Gazo," je pripisala.

Zaradi omenjene objave se je znašla v izraelski raperski skladbi, ki poziva k nasilju nad javnimi osebami, ki so izrazile propalestinske nazore.

"Ko spregovorim o političnih zadevah, dvakrat ali trikrat vnaprej premislim in se v to spustim, le kadar gre za nekaj, kar je precej večje od mene in nujno potrebno, samo takrat objavim nekaj takega," je povedala za Radio Times. “Vsakršna politična izjava bo vedno naletela na pogrom in odzive, zato gre za veliko odločitev. To požrem, ker gre nazadnje za večje dobro, zato sem pripravljena tvegati."

Lipa, rojena v Londonu kosovsko-albanskim staršem, tudi pravi, da ima na njena politična stališča vpliv njen izvor. "Spregovoriti o teh temah je zame zaradi mojega izvora naravni vzgib, navsezadnje je tudi moj sam obstoj do neke mere političen – zame ni nenavadno, da mi je to stvar, ki mi je še posebej blizu,” je dejala.