Pitt je po incidentu še naprej delil avtograme in se fotografiral z oboževalci. Foto: Reuters
Pitt je po incidentu še naprej delil avtograme in se fotografiral z oboževalci. Foto: Reuters

Naj spomnimo, slavnega igralca je na rdeči preprogi na premieri filma Zlohotnica, v katerem nastopa Bradova življenjska sopotnica Angeline Jolie, neki moški fizično napadel in ga udaril v obraz.

Moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da je ukrajinski novinar Vitalij Sedjuk, je nenadoma preskočil ograjo in stekel do 50-letnega zvezdnika, medtem ko se je ta sprehajal po rdeči preprogi in dajal avtograme. Igralec pa ni le nemočno spremljal dogajanja, ampak je udaril nazaj, po incidentu pa (presenetljivo) še naprej podpisoval avtograme.

In kaj si igralec misli o neumni potegavščini? "Ekshibicionist me ne moti, ampak če bo nadaljeval svojim početjem, bo prikrajšal oboževalce, ki so celo noč čakali na avtogram ali selfie, saj si ljudje ne bodo več upali približati množicam," je zapisal v svoji izjavi.

Opisal je tudi, kaj se je pravzaprav dogajalo. Medtem ko je podpisoval avtograme, je s kotičkom očesa videl, kako je nekdo preskočil ograjo. Vitalij je pritekel do njega in ga poskušal objeti okoli pasu. "Pogledal sem dol in videl norca, ki je poskušal svoj obraz potisniti v moje mednožje. Zato sem ga dvakrat udaril po glavi, ne premočno, ampak bilo je dovolj, da sem dobil njegovo pozornost, saj je popustil," je povedal Pitt. Potem pa so na pomoč pritekli varnostniki in "odstranili" vsiljivca.

Brad je komentiral tudi eno preteklih Vitalijevih potegavščin, ko se je ukrajinski novinar v Cannesu zavlekel pod obleko igralke Americe Ferrera. "Mora vedeti, da bo, če bo še kdaj želel pogledati pod žensko krilo, poteptan," je komentiral igralec.

Zloglasni novinar si je sicer privoščil že nekaj zvezdnikov. Lani je nepovabljen vdrl na oder pred Adelinim zahvalnim govorom na grammyjih, leto prej si je prislužil klofuto Willa Smitha, saj ga je poskušal na rdeči preprogi poljubiti na usta, na festivalu v Santa Barbari pa je otipaval mednožje Leonarda Di Capria.