Portia de Rossi je marca prestala operacijo slepiča. Izkazalo se je, da jo je v bolnišnico peljala njena žena Ellen, ki pa je pred tem spila tri pijače z izvlečkom marihuane. Foto: Reuters
Portia de Rossi je marca prestala operacijo slepiča. Izkazalo se je, da jo je v bolnišnico peljala njena žena Ellen, ki pa je pred tem spila tri pijače z izvlečkom marihuane. Foto: Reuters

Jimmy Kimmel je svojo torkovo oddajo posvetil uporabi marihuane, v goste pa je med drugim povabil tudi televizijsko kolegico Ellen, ki je med sproščenim videoklepetom Kimmlu navrgla, da z marihuano nima najboljših izkušenj, nato pa razkrila še, zakaj.

Nedavno je namreč po nasvetu kolegice Chelsee Handler poskusila pijačo Cann, ki vsebuje izvlečke marihuane in ki naj bi pomagala pri nespečnosti. "Chelsea Handler mi je povedala za to marihuansko pijačo Cann, ki vsebuje CBD ali THC – ne vem, kaj točno. Najprej sem spila eno, in ker nisem ničesar čutila, sem še eno, na koncu pa tri. Pa še dve uspavalni tableti sem vzela. In ko sem ležala v postelji, sem se nenadoma zavedela, da nje (Portie) ni v postelji," je dogodek opisala DeGeneres.

Njena žena se je menda slabše počutila že nekaj ur prej, a bolečinam v trebuhu ni pripisovala večjega pomena. Sredi noči pa jo je Ellen nato našla na vseh štirih na tleh: "Stokala je, ampak vseeno zatrjevala, da je vse v redu z njo. In sem ji rekla: 'Ne, nisi dobro. Razen, če si se odločila, da se boš sama s seboj igrala Twister.' In sem jo odpeljala na urgenco."

Na vprašanje Jimmyja Kimmla, ali je poklicala taksi oz. šoferja ali jo je peljala sama, je potrdila, da je za volan sedla sama: "Adrenalin je pomagal, takoj sem reagirala, saj sem jo morala peljati tja. In to najbrž ni bilo najbolj varno. V bistvu najbrž tega ne bi smela povedati," je v zadregi spoznala napako.

Besnenje uporabnikov družbenih omrežij

Čeprav je s potezo ženi rešila življenje (izkazalo se je, da je imela hudo vnetje slepiča, po operaciji pa je zdaj že okrevala), pa so se na Ellen pričakovano usule kritike zaradi njenega ravnanja. Na družbenih omrežjih so se vrstila opozorila, da bi lahko zaradi vožnje pod vplivom mamil povzročila nesrečo, ki bi se lahko končala tragično. Manjkalo pa ni niti tistih, ki so poudarili, da je to le še en primer "bogatih in slavnih, ki mislijo, da jim je dovoljeno vse", pišejo ameriški mediji.

V družbi Vana, ki prodaja omenjeno pijačo, sicer navajajo, da je v eni pločevinki napitka Cann od 2 miligramov THC-ja in 4 miligramov CBD-ja ("najlažja" pijača) do 5 miligramov THC-ja (najmočnejša pijača).

Po smernicah ameriškega društva The Marijuana Policy Project, ki se posveča ozaveščanju o marihuani, naj prvi uporabniki zaužijejo hrano ali pijačo z največ 5 miligrami učinkovine THC, pri čemer opozarjajo, da se telo posameznika zelo različno odzove na količino učinkovine (nekateri učinek začutijo šele po 20 mg, drugi že po petih), pomembno pa je upoštevati tudi, da se THC, če ga uživamo v hrani ali pijači in ne neposredno s kajenjem marihuane, prebavlja počasneje in zato tudi ne začne delovati takoj.