Gouldingova je svojo kariero začela, ko je srečala producenta Starsmitha in Frankmusika. Pozneje pa jo je opazil Jamie Lillywhite, ki je zatem postal njen menedžer. Foto: EPA
Gouldingova je svojo kariero začela, ko je srečala producenta Starsmitha in Frankmusika. Pozneje pa jo je opazil Jamie Lillywhite, ki je zatem postal njen menedžer. Foto: EPA
Ellie Goulding
Pevka v novem krogu turneje najbližje Sloveniji prihaja na festival Exit. Foto: Reuters

29-letna z grammyji nominirana pevka je v lani izdala nov album Delirium in pred dnevi začela svojo turnejo po Severni Ameriki. Toda za celotno zgodbo o uspehu, kot je bila predstavljena v medijih, je pevka v ozadju bila bitko sama s seboj. Na začetku kariere se je pevka borila z napadi panike.

"Prestala sem terapijo kognitivnega vedenja. Najprej sem bila skeptična, ker nisem nikoli šla na terapijo, toda uničevalo me je, da nisem mogla več zapustiti svoje hiše. To se mi je dogajalo prav v času, ko se je moja kariera začela vzpenjati. Vse okoli mene je sprožalo napade panike: nisem mogla v studio drugače, kot da sem ležala v avtomobilu z blazino pokrito čez obraz. Včasih sem se grizla zaradi tega," je priznala britanska pevka v intervjuju za revijo Flare.

Terapije so ji pomagale in stanje se je izboljšalo. "Nekajkrat po izdaji albuma Delirium sem med promocijskimi dejavnostmi dobila občutek, kot da se vse vrača, toda ni se. Mislim, da se je telo prav dobro prilagodilo nadzorovanju tesnobe," je še priznala Gouldingova, katere največje uspešnice do zdaj so Outside, Love Me Like You Do in Burn.

Gouldingova je pred meseci polnila rumene medije na račun svojega zasebnega življenja, saj se je razšla s članom skupine McBusted (zdaj spet McFly) Dougijem Poynterjem. "Obstajajo zasebne stvari, o katerih ne govorim z drugimi, toda drugače sem zelo odprta glede njih. Fantje, s katerimi sem se sestajala, to vedo. Sem ranljiva, imam strahove in sem negotova, tako kot vsako dekle - toda o tem zelo odprto govorim," je priznala pevka, ki je eno izmed osrednjih imen letošnjega festivala Exit.

Po končani turneji se bo Gouldingova malce umaknila z odrov. "Še vedno bom pisala, toda kar se je dogajalo v zadnjih letih, je bilo zame kar malce preveč, zato se bom umaknila v ozadje. Nastopanje je obveza - vse moraš postaviti na stranski tir: druženje z družino, prijatelji ... Zamudila sem že toliko porok in rojstev. Lepo bi bilo, če bi se lahko zbudila in ne bi imela nič na urniku," je sklenila pevka.