Foto: AP
Foto: AP

Glede na recenzijo Muskove biografije v The New York Timesu, ki bo izšla v prihodnjih dneh, sta 52-letni Musk in 35-letna Claire Boucher (Grimes), dobila tretjega otroka, sina po imenu Techno Mechanicus (ljubkovalno Tau). Ni jasno, ali prihajajoča biografija ustanovitelja SpaceX-a vsebuje več podrobnosti o dojenčku, vključno s tem, kdaj in kje se je rodil.

Musk in Grimes sta maja 2020 na svet pozdravila prvega sina X Æ A-12, ime sta mu pozneje spremenila v X Æ A-Xii oziroma X. Nato sta decembra 2021 s pomočjo nadomestne matere dobila še hčerko Exo Dark Sideræl oziroma Y, le tri mesece po tem, ko sta se javno razšla po treh letih zveze. V intervjuju za Vanity Fair marca 2022, v katerem je razkril rojstvo Exe Dark, je Grimes priznala, da si (nekdanji) par želi več otrok: "Vedno sva si želela vsaj tri ali štiri." Na dan objave intervjuja je pevka na družabnem omrežju X (takrat Twitter) oznanila, da se je par razšel.

Poleg treh otrok z Grimes je imel Musk še šest otrok s svojo nekdanjo ženo, kanadsko pisateljico Justine Wilson. Prvega otroka sta dobila leta 2002, a je pri desetih tednih umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka (SIDS). Nekdanji par je nato na svet pozdravil dvojčka Vivian Jenno Wilson in Griffina. Ena od Muskovih zdaj 18-letnih dvojčic je vložila zahtevo za pravno spremembo svojega imena in spola ter povedala, da ne želi več biti v sorodu s svojim očetom, je poročal People Magazine. Po dvojčkih sta nekdanja zakonca leta 2006 povila še trojčke Kaia, Saxon in Damiana. Musk je pozneje s Shivon Zilis novembra 2021 na skrivaj dobil še en par dvojčkov, glede na sodne dokumente, ki jih je julija letos objavil Insider. Dvojčka sta se rodila v Austinu v Teksasu, le nekaj tednov preden sta z Grimes dobila prvo hčerko.