Spacey je več kot desetletje prebival v Angliji in od leta 2004 do 2015 služboval kot umetniški vodja gledališča Old Vic Theatre. Foto: AP
Spacey je več kot desetletje prebival v Angliji in od leta 2004 do 2015 služboval kot umetniški vodja gledališča Old Vic Theatre. Foto: AP

Kevin Spacey se spoprijema z 12 obtožbami spolnega napada. Štirje tožniki med drugim trdijo, da jih je igralec tudi agresivno otipaval. Zvezdnik se je na sodišču že izrekel za nedolžnega v povezavi z obtožnico, ki ga bremeni za napade na štiri moške, ki so se domnevno zgodili med letoma 2001 in 2013, ko je večinoma živel in delal v Veliki Britaniji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Eden izmed njih trdi, da ga je Spacey vse bolj nadlegoval s spolnimi namigovanji in poskusi, zaradi katerih se je počutil zelo slabo. Obtoženi je medtem trdil, da sta imela soglasen in "romantičen" odnos. Na sojenje je 63-letnik kot pričo poklical tudi Eltona Johna, ki se je v sodni dvorani pojavil po videoklicu iz Monaka.

Britanskega glasbenika je tožilka Christine Agnew povprašala o tem, ali se je Spacey udeležil razkošne zabave, ki jo je pevec priredil pred približno 20 leti, na poti na katero naj bi oskarjevec voznika spolno napadel tako nasilno, da je ta skoraj povzročil nesrečo.

76-letnik je delil, da je Spacey po zabavi prenočil pri njem in njegovem možu v Windsorju, a dodal, da se ne spomni, ali se je potem vrnil v spodnje prostore. Tožilka ga je prav tako spraševala o fotografiji, ki je nastala nekaj let pozneje, na kateri tožnik stoji zunaj londonskega gledališča, ko ga je John zapuščal. Grammyjevec je dejal, da moškega ne prepozna, obenem pa zatrdil, da ga takrat najverjetneje tudi ne bi opazil, saj je bila vedno prava "norišnica", ko je zapuščal prizorišče, kjer se je gnetlo fotografov. "Lahko bi bil celo kraljica, pa je ne bi opazil," je dejal Britanec.

Pričal je tudi njegov mož David Furnish, ki pa je povedal, da je Spacey zabavo, ki sta jo vsako leto prirejala v njunem domu, obiskal le leta 2001, kar pa je nekaj let prej, kot je trdil tožnik. Furnish je tudi delil, da je s tožnikom, ki ga je opisal kot prijaznega, umirjenega in sproščenega, občasno govoril. Spomnil se je tudi, da je tožnika nekoč igrivo vprašal "kako je najlepši voznik v Londonu?", ob tem pa dodal, da je bilo tožniku pri takih izmenjavah besed vedno ugodno.