"Vse življenje sem z glasbo poskušal zbližati ljudi." Foto: AP

Britanski glasbenik Elton John se je pridružil nekaterim znanim osebnostim, ki so se po tem, ko je podjetje Twitter prevzel milijarder Elon Musk, odločile, da zapustijo družbeno omrežje. "Vse življenje sem z glasbo poskušal zbližati ljudi. Žalosti me, ko vidim, kako se zdaj napačne informacije uporabljajo za deljenje našega sveta," je 75-letnik z 1,1 milijona sledilcev, ki je trenutno na poslovilni turneji po svetu, zapisal v svoji zadnji objavi.

Dodal je, da se je zaradi nedavne spremembe Twitterjeve politike, ki bo po njegovem mnenju omogočila "nenadzorovan razcvet napačnih informacij", odločil, da ga ne bo več uporabljal.

Musk pa ob njegovi potezi ni ostal ravnodušen in je pevcu tudi javno odgovoril. "Všeč mi je tvoja glasba. Upam, da se vrneš. Je kakšna posebna napačna informacija, glede katere si zaskrbljen?" je zapisal 51-letni Južnoafričan.

Odkar je vodja podjetja Tesla prevzel družbeno omrežje, je sledila vrsta sprememb, ki so sprožile val neodobravanja – zaračunavanje "modre kljukice", ki naj bi potrjevala pristnost računa, ukinitev ukrepanja proti računom, ki širijo napačne informacije v povezavi s covidom-19 in vrnitev računov nekaterih oseb, ki so bili za stalno blokirani, vključno s tistim nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Nov lastnik je sicer tudi prepolovil delovno silo podjetja in znatno zmanjšal ekipo za varnost, ki je odgovorna za preprečevanje širjenja dezinformacij in škodljivih vsebin.

Na dolgem seznamu tistih, ki so se zaradi Muska odrekli Twitterju v zadnjem času, so med drugim tudi igralec Jim Carrey, igralka Whoopi Goldberg, manekenka Gigi Hadid in nekdanji kitarist skupine White Stripes Jack White.