Poročena in srečna. Po 21 letih zveze. Foto: Instagram Elton John in David Furnish
Poročena in srečna. Po 21 letih zveze. Foto: Instagram Elton John in David Furnish

V nasprotju z zvezdniki, ki poroko skrivajo pred radovednimi očmi javnostmi, nekateri med njimi pa fotografije s poročnega slavja prodajajo za velike vsote denarja, sta se britanska zvezdnika enega najlepših dni v njunem življenju odločila deliti kar na Instagramu s heštegom delimo ljubezen.

Elton John je postal del priljubljenega družbenega omrežja dan pred poroko, na svoj poročni dan pa je ves čas pridno "instagramiral"- vse od priprav na obred do podpisa dokumentov in večerne zabave, ki pa je bila tokrat veliko skromnejša, kot tista iz leta 2005, ko sta Elton in David sklenila civilno partnerstvo. Takrat sta za poročni obred porabila več milijonov.

Poroke so se udeležili le ožji družinski člani, med njimi tudi Victoria in David Beckham, Hugh Grant, Kate Upton, Ed Sheeran, Elizabeth Hurley ...

Par, ki je v zvezi že 21 let, je leta 2005 sklenil civilno partnerstvo. Tega leta so jih namreč uvedli v Veliki Britaniji, ta pa istospolno usmerjenim partnerjem daje enake pravice in odgovornosti, kot jih imajo heteroseksualni pari v zakonski zvezi. Od marca letos naprej se lahko istospolni partnerji tudi poročajo, tako da sta se Elton John in David Furnish odločila svojo ljubezen okronati tudi z odhodom pred matičarja.

David Furnish je pred poroko povedal, da sicer ne čutita potrebe po tem, da bi imela potrditev svoje ljubezni na papirju, a bosta zato, ker sta se zaobljubila drug drugemu za vse življenje, vseeno storila ta pomembni korak, ki jima ga omogoča "izjemna sprememba v zakonodaji". S tem želita biti zgled drugim istospolnim parom v domovini in po svetu.