Elton in David sta posvojila dva otroka. Foto: Reuters
Elton in David sta posvojila dva otroka. Foto: Reuters

Novico, ki ne bo razveselila vseh oboževalcev legendarnega glasbenika, je 68-letni Elton razkril v pogovoru za BBC-jev radio. Povedal je, da mu ni všeč, ko je dolgo odsoten od doma: "Ko dobiš otroke, postanejo najpomembnejša stvar v tvojem življenju. Vse se vrti okoli njih."

"Na turneji po Japonski, Avstraliji in drugod sem po pet tednov, kar bo težko," je potožil eden najbolje plačanih glasbenih izvajalcev na svetu, ki je trenutno na turneji Behind The Piano. Odsotnost je še težja zdaj, ko je petletni sin Zachary začel obiskovati šolo.

Elton John in David Furnish sta svojo zvezo registrirala leta 2005, nato pa jo še uradno okronala s poroko leta 2014. Skupaj sta posvojila dva fantka - poleg Zacharyja imata še triletnega Elijaha.

Novi album kmalu na policah
Elton John, ki je na glasbenem prizorišču že dolgo, bo 5. februarja izdal 33. studijski izdelek z naslovom Wonderful Crazy Night.

Prvi singel z albuma z naslovom Looking Up nakazuje, da se Elton John vrača k bluz-rocku, značilnem za njegove zgodnje albume.

Album bo med drugim zaznamovala ponovna ustvarjalna združitev Eltona Johna z bobnarjem svoje izvorne zasedbe Nigelom Olssonom in kitaristom Daveyjem Johnstonom, ki predstavlja ključni element v razpoznavnem glasbenikovem slogu od leta 1971 dalje.