Emily Blunt je nedavno navduševala v filmu Oppenheimer. Foto: EPA
Emily Blunt je nedavno navduševala v filmu Oppenheimer. Foto: EPA

Pred dnevi je vzniknil več kot desetletje star posnetek iz televizijske oddaje The Jonathan Ross Show, v kateri je gostovala danes 40-letna Emily Blunt. V pogovoru z voditeljem je opisovala, kako je potekalo snemanje filma Looper v ZDA, nato pa je beseda nanesla na oboževalce in Blunt je opisala, kako jo je med obiskom neke restavracije nagovorila natakarica.

"Če greš v Chilli's (omenjena veriga restavracij, op. a.), ti takoj postane jasno, zakaj je toliko naših ameriških prijateljev ogromnih," je med klepetom navrgel voditelj Jonathan Ross, Emily Blunt pa je odgovorila: "Res, dekle, ki mi je streglo, je bilo ogromno. Najbrž je dobivala zastonj hrano pri Chilli's." Nato je pristavila, da ji je dekle reklo, da je zelo podobna igralki Emily Blunt, kar je Blunt zelo zabavalo.

Ko je pred dnevi posnetek znova zakrožil po spletu, so se na britansko zvezdnico usule kritike. Blunt je v izjavi za javnost priznala napako in se opravičila: "Ostala sem odprtih ust, ko sem gledala ta posnetek izpred 12 let. Zgrožena sem sama nad sabo, da sem rekla nekaj tako brezčutnega, škodljivega in popolnoma nepovezanega z zgodbo, ki sem jo očitno hotela povedati."

"Vedno sem se imela za človeka, ki ne bi niti v sanjah vznemirjal drugih. Ne vem, kaj me je obsedlo, da sem rekla nekaj takšnega, ne prepoznam ne sebe ne svojih besed, ki so v popolnem nasprotju z vsem, za kar se zavzemam," je nadaljevala v izjavi.

Na koncu je napako priznala in se zanjo opravičila: "Ampak kljub vsemu se je to zgodilo. Res sem to rekla in zelo mi je žal za vso bolečino, ki sem jo povzročila. Dovolj sem bila stara, da bi se morala zavedati, kaj govorim."