Po navedbah avtorice knjige, v kateri obravnava "preobrazbo sodobne prve dame ZDA od Hillary Clinton do Jill Biden", je Melania Trump po moževi zmagi na volitvah leta 2016 in posledičnem odhodu v Washington ostala v New Yorku, ker je želela ostati s takrat desetletnim sinom Barronom, dokler ta ne konča šolanja. Ivanka Trump naj bi odsotnost prve dame izkoristila, da prevzame njeno vlogo, zasede pisarniške prostore v vzhodnem krilu Bele hiše in jih iz prostorov za prvo damo spremeni v prostor za prvo družino.

Donald Trump letos znova kandidira za ameriškega predsednika, Melanie pa med kampanjo ni na spregled, moža prav tako doslej ni spremljala med procesi na sodiščih. Foto: EPA
Donald Trump letos znova kandidira za ameriškega predsednika, Melanie pa med kampanjo ni na spregled, moža prav tako doslej ni spremljala med procesi na sodiščih. Foto: EPA

Melania naj bi Ivanko klicala "princeska", v Beli hiši so ju le redko videli skupaj, nikoli pa nista skupaj gostili kakšnega dogodka. Pred obiskom Afrike naj bi bil njun prepir glede urnika tako oster, da je moral posredovati takratni vodja kabineta Bele hiše John Kelly. Melania je potem odpotovala oktobra 2018, Ivanka pa aprila 2019.

Rogers v svoji knjigi še navaja, da je Melania menila, da delovanje Trumpovih otrok v Beli hiši ni ustrezno in je možu to tudi povedala, vendar ni bila slišana. Ivanka je s svojim možem Jaredom Kushnerjem postala svetovalka nekdanjega predsednika, njegova sinova Donald mlajši in Eric pa sta mu svetovala med kampanjo.

Pogajanja o predporočni pogodbi
Avtorica ponavlja tudi znano zgodbo o tem, da se Melania ni takoj preselila v Belo hišo, ker se je pogajala o spremembi predporočne pogodbe v prid sina Barrona. Dodaja pa, da so se pogajanja nadaljevala tudi po selitvi. Melania naj bi želela zagotoviti, da bo Barron deležen dediščine, če bo vajeti družinskih poslov prevzela Ivanka.

Melania Trump je v nasprotju z možem sprejela poraz na predsedniških volitvah 2020 in Rogers je zapisala, da naj bi k temu pripomogla možnost vrnitve k mirnemu življenju na Floridi, ki ji bolj ustreza.

Katie Rogers v knjigi ugiba še, da bo Melania Trump morda tudi v primeru moževe zmage na volitvah tokrat ostala na Floridi.