V svoji prvi izjavi je igralec povedal, da je začel zdraviti "zapletene težave z duševnim zdravjem".

Foto: AP
Foto: AP

V izjavi, ki jo je v torek Varietyju posredoval igralčev predstavnik, se je opravičil za vse težave, ki jih je povzročil. "Ker sem pred kratkim preživel čas intenzivne krize, zdaj razumem, da trpim za zapletenimi težavami z duševnim zdravjem, začel sem zdravljenje."

"Želim se opravičiti vsem, ki sem jih vznemiril, razburil in prizadel s svojim preteklim vedenjem. Zavezujem se, da bom opravil potrebno delo, da se vrnem v zdravo, varno in produktivno fazo svojega življenja."

Zvezdnik je zadnje čase znan predvsem po svoji upodobitvi lika Flash – film naj bi kljub njegovemu vedenju izšel junija leta 2023. A film je v senci obtožb o neprimernem vedenju zunaj filmskih platnih v zadnjih dveh letih, piše Guardian.

Nazadnje je bil Miller prejšnji teden obtožen kaznivega dejanja vloma v Vermontu. Vermontska policija naj bi namreč s pomočjo nadzornih kamer in prič ugotovila, da je 29-letnik vdrl v hišo, ko lastnikov ni bilo doma, in vzel več steklenic alkohola. Miller naj bi se pojavil na višjem sodišču v Vermontu 26. septembra.

Ta mesec sta sicer dve ženski igralca, ki sicer zase uporablja nebinarni, spolno nevtralni zaimek, obtožili, da jima je grozil. Eno izmed njiju naj bi prijel za vrat in jo pred barom na Islandiji vrgel po tleh, drugo pa naj bi na začetku letošnjega leta nadlegoval v Berlinu.

Foto: EPA
Foto: EPA

Miller je bil sicer aprila na Havajih kar dvakrat v dveh tednih aretiran zaradi nasilja in izgredništva – enkrat, ko je napadel neko oboževalko, drugič pa, ko je v lokalu zalučal stol. V enem mesecu je takrat sicer havajska policija o njem prejela okoli 10 pritožb.

Proti njemu sta junija starša 18-letne staroselske aktivistke Tokate Iron Eyes vložila prijavo zaradi t. i. groominga (pridobivanje oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene) z uporabo "psiholoških manipulacij", ki da spominjajo na kult. Tokata ga je spoznala, ko ji je bilo 12 let, njemu pa 23, on pa jo je vabil na snemalne lokacije in v svoje domovanje.

Oblasti so neki ženski in njenemu 12-letnemu otroku odobrile začasni nalog proti nadlegovanju, potem ko naj bi se igralec do otroka vedel neprimerno.

Zatem je po spletu zaokrožil še članek v Rolling Stonu, da naj bi Miller na svojem posestvu zadrževal mamo s tremi otroki. Njihov oče naj bi bil za njihovo varnost skrajno zaskrbljen, ti pa naj bi že od aprila bivali z njihovo mamo na Millerjevem prostranem posestvu v Vermontu, kjer naj bi vsepovsod ležala orožje in kanabis.

Miller naj bi 25-letnico spoznal na svojem zloglasnem oddihu aprila na Havajih, vsem štirim pa naj bi kupil letalske vozovnice za Vermont. Oče otrok je trdil, da za to ni vedel, z otroki pa ni imel stika, odkar so zapustili Havaje. Mama je sicer trdila, da je zbežala od nasilnega moža, Ezra pa da je bil tako prijazen, da jim je ponudil, da se preselijo k njemu. Tako naj bi jim nudil "varen in ljubeč dom", medtem ko je orožje tam zgolj za njihovo lastno varnost.