Angelina Jolie je najprej dobila začasno polno skrbništvo nad otroki, zdaj pa si ga s Pittom delita. Foto: Reuters
Angelina Jolie je najprej dobila začasno polno skrbništvo nad otroki, zdaj pa si ga s Pittom delita. Foto: Reuters

Incident, ki se je zgodil sredi septembra na letalu med Parizom in Los Angelesom, je bil tudi povod za to, da je Angelina Jolie le nekaj dni pozneje zahtevala ločitev. Po tem, ko so v javnost pricurljale informacije, da sta se Brad Pitt in njegov posvojenec, 15-letni Maddox, sporekla, prišlo pa naj bi tudi do fizičnega stika, so v FBI-ju pod drobnogled vzeli tako dogajanje na letalu kot tudi siceršnje Pittove stike z otroki.

Zdaj pa so sporočili, da so okoliščine in dogodke podrobno preiskali ter se odločili, da preiskave ne bodo nadaljevali. Ob tem so izrecno poudarili: "V tej zadevi nismo vložili nobene obtožnice."

Nepremostljive razlike "zrasle" v nasilje nad otroki
Znano je, da so v dneh, ki so sledili nenadni zahtevi za ločitev (to je vložila Joliejeva in kot razlog navedla "nepremostljive razlike") in polno skrbništvo nad otroki, v javnosti krožile številne govorice o razlogih za ta presenetljiv zvezdniški razhod. Kmalu se je razvedelo za dogodek na letalu, pri čemer je bil kot glavni krivec za incident predstavljen Pitt, ki naj bi bil bodisi pijan bodisi pod vplivom marihuane (odvisno od "anonimnega vira", ki je to zaupal posameznemu mediju).

Primer je sicer preiskovala tudi socialna služba, ki pa je pred 14 dnevi enako kot zdaj FBI sporočila, da znakov fizičnega in verbalnega nasilja v družini ni odkrila. V preiskavi so socialni delavci opravili intervjuje z Angelino Jolie, Bradom Pittom, njunimi otroki in očividci, ki so bili na letalu.

Deljeno skrbništvo
Po začetnem šoku so tudi mediji kaj kmalu začeli namigovati, da se za govoricami o nasilju skriva boj za skrbništvo nad šestimi otroki. Medtem ko je začasno zanje skrbela zgolj Joliejeva, sta se s Pittom zdaj dogovorila za deljeno skrbništvo - a je dogovor le začasen, dokler ne bo ločitev dokončna.