Strašna finska pošast se ni prav nič ustrašila igle. Foto: Reuters
Strašna finska pošast se ni prav nič ustrašila igle. Foto: Reuters

Tako gospod Lordi, vodilni član istoimenske finske zasedbe, ki je leta 2006 senzacionalno zmagala na tekmovanju za pesem Evroviziji s pesmijo Hard Rock Hallelujah, kot Božiček sta menda zdravstvenim delavcem brez zadržkov nastavila svojo ramo. A medtem ko so fotografije Lordija med cepljenjem obšle svet, je bil očitno Božiček bolj zadržan in se ni pustil fotografirati.

"V roko so mi zapičili veliko iglo in to je bilo točno tisto, po kar sem prišel," je dogodek opisal pošastni glasbenik in dodal, da je bil tokrat cepljen z drugim odmerkom cepiva proti covidu.

Opozoril je, da ja zasedba zaradi pandemije izgubila že preveč koncertov in da si ne želi novih odpovedi. Po drugi strani, je po poročanju portala Euronews.com še priznal, pa jim je pandemični premor dal dovolj časa, da so se osredotočili na ustvarjanje nove glasbe: "Dobili smo priložnost, da znova izrazimo svojo ustvarjalnost. Med pandemijo smo posneli sedem albumov," se je še pohvalil.

Promocijsko cepljenje so v Rovaniemiju na severu Finske organizirali z namenom spodbujanja predvsem mlajše populacije k cepljenju, sočasno pa so predstavljali tudi prednosti hitrega testiranja na novi koronavirus, je poročala tamkajšnja televizijska postaja YLE.