'Vitezinja' Catherine-Zeta Jones. Foto: EPA
'Vitezinja' Catherine-Zeta Jones. Foto: EPA

41-letno Valižanko, ki je laskavo nagrado CBE (Commander of the Order of the British Empire) prejela iz rok princa Charlesa v Buckinghamski palači, je na slavnostni podelitvi spremljal tudi njen 66-letni mož, igralec Michael Douglas, manjkala pa nista niti njuna otroka Carys in Dylan.

"Veliko mi pomeni, da sem se vrnila domov z mojo družino, obenem pa, da sem prejela takšno odlikovanje," je za britanski Telegraph povedala Catherine, ki je bila ob odlikovanju ganjena in hkrati presrečna, da jo je v London spremil mož, ki se sicer bori z rakom na grlu.

"Vesela sem, da je Michael trenutno v dobri formi," je dejala. Dodala je, da se je tudi princ Charles razveselil novice o izboljšanju zdravstvenega stanja priznanega hollywoodskega igralca.

Catherine je zadnja med zvezdniki, ki so prejeli red Britanskega imperija. Pred njo so odlikovanje prejeli Julie Andrews, Eric Clapton, Bono, Joan Collins, Joe Cocker, Judi Dench, Kylie Minogue, Helen Mirren, Paul McCartney, J. K. Rowling, Kevin Spacey, Rod Stewart, Steven Spielberg ...